lauantai 11. elokuuta 2012

Sitruunainen kesäkurpitsa

Kesäkurpitsaleipä          lehtikaalileipä            kanttarellileipä
Tämä resepti on löytö River Cottage Everyday -kirjasta, joskin reseptiä tuli seurattua vain ainesosien kohdalta. Valmistimme ystävän kanssa tässä päivänä muutamana mukavan päivällisen yhdessä. Valmistelu oli alkanut päivällä Hakaniemen torilta ja jatkui oman palstan kautta keittiöön. Söimme hyvää maalaisleipää kolmella eri päällisellä. Yksi leipä tehtiin uunissa, päällä oli lehtikaalia, sipulia ja Waldemaria (vähän lehtikaali-pitsan tyyliin). Loput leivät sivelin valkosipuliöljyllä ja käytin grillivastuksen alla. Niiden päälle oli sitten hyvä laittaa paistettua kanttarellia ja sipulia, sekä tuota sitruunaista kesäkurpitsaa:

pieni kesäkurpitsa
öljyä
valkosipulia
timjamia
sitruunan kuorta
sitruunamehua
basilikaa
suolaa, pippuria

Viipaloi kesäkurpitsat ja paista niitä muutama minuutti öljyssä. Lisää valkosipuli, timjami ja sitruunankuori joukkoon ja jatka hetki paistamista. Puserra päälle tippa sitruunamehua, lisää basilika, suola ja pippuri ja kasaa leivän päälle. Syötiin leivät salaatin silloin kanssa, oli hyvää. Ja koska oli niin hyvää ja kaikkia raaka-aineita jäi yli, tein seuraavana päivänä samanlaisen annoksen, siitä tuo kuva.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Oi, miten ihanaa kesäkurpitsaa! Kesäkurpitsa on ehdottomasti suosikkikasviksiani.

Lehtikaalia haluan myös ehdottomasti kokeilla, kanttarelleista puhumattakaan.

Kyllä teillä ystävyksillä on ollut ihanat syömingit :)

sauvajyvänen kirjoitti...

No niin oli! Ja muutenkin mukavaa.