perjantai 24. elokuuta 2012

Mukava päivä


Tänään menin töiden jälkeen moikkaamaan tuttuja ja katsomaan mitä muuta kivaa löytyy Herkkujen Suomesta. Aikaa ei ollut hirveästi, mutta Pappilan pidot löytyi heti, ja ostin mukaani taas satsin heidän kaalikääryleitä. Kaikki maut ovat kokeilemisen arvoisia, toinen toistaan parempia. Jos törmäätte jossain niihin, kannattaa ostaa mukaan. Ja jos ette törmää, kannattaa kysellä, josko kauppa tilaisi niitä. Onneksi niitä alkaa olla saatavilla jo monesta paikasta.


Vääksyn Myllyltä piti ostaa uutispuuroruisjauhoa. Vaikka sadonkorjuu onkin tänä vuonna myöhässä, on sentään ruista saatu puitua. Ja sain lippiksen (FB-faneille oli yllätys tiskin alla)! Nyt kelpaa kulkea kylillä :) Vääksyn myllystä tulee hommattua käytännössä kaikki jauhot mitä käytän, joskus pitää tyytyä muuhun jos ei ole päässyt ostamaan niitä. Ja heillä on monia tuotteita, jonka vertaisia ei mistään muualta saa, kuten talkkuna.


Muutenkin tuli kierreltyä, ja vähän kaikenlaista tarttui matkaan, ruisleipää, rieskaa, tervasiirappia, chili-suklaata ja sen sellaista. Harmi kun ei ollut enempää aikaa. Ja harmi kun ei ollut nälkä sinne mennessä.

Ja hyvä päivä jatkui: mitä mukavin posti odotti kotona, nimittäin pakettikortti Rouvalta Raadelmasta! Eli voittamani padat olivat tulleet, näin nopeasti! Voitin siis Rouvan järjestämässä Julia Child(+2-v-synttäri)-arvonnassa neljä (4) Heirolin keraamista pataa! Sitä oli heti hypättävä pyörän selkään ja käytävä postissa vesisateesta huolimatta. Padat tulivat mukavan kirjeen kanssa kuten ylimmästä kuvasta näkyy. Nyt kelpaa kokkailla vaikka mitä kivaa. Ja koska minulla ei ole aiempaa kokemusta minipadoista, otan mielelläni ehdotuksia vastaan mitä niihin/niissä voisin tehdä. Sipulikeittoa olen tekemässä ensi tilassa, mutta mitä muuta?

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Söpöt pikkupadat! Kiva nähdä mitä kaikkea keksit tehdä annoskokoon:)

annemi kirjoitti...

Ihanat padat! tykkään väristä, sopisi meidänkin keittiöön :)

Jos syysflunssa ei olisi kaatanut minua sänkyyn niin olisin lähtenyt myös samaan tapahtumaan kurkkimaan tarjontaa.. ensi vuonna sitten terveenä :)

Rva Raadelmasta kirjoitti...

Huippua, että padat tavoittivat sinut näin nopsasti!

Sipulikeiton lisäksi voisi ajatella minipatoihin vaikka "kananmunakokotteja", annosgratiineja (etanoita tmv) tai voihan niitä käyttää vaikka jouluna puuroastioina! Tai sitten ihan vaan rusinoille, pähkinöille etc.

sauvajyvänen kirjoitti...

Campis, minäkin innolla odotan mitä kaikkea sitä keksiikään. annemi, toivottavasti paranet pian. Rouva, kiitos vielä kerran tyylikkäästä haasteesta, arvonnasta ja toteutuksesta!

Jael kirjoitti...

Olen kerran yhdessä kahvilassa saanut tuollaisessa minipadassa leivotut korvapuustin tapaiset leivonnaiset.Ne jopa tuotiin pöytään niissä pikku padoissa,mikä minusta oli tosi söpöä:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Yaelian, tuohan on loistava idea, kiitos!