sunnuntai 19. elokuuta 2012

Villisian entrecote grillissä ja uunissa


Olen tehnyt villisikaa monella tapaa, kuten ensin keittämällä sitten grillissä, ensin keittämällä sitten savusuunissa, ensin uunissa sitten grillissä, ensin keittämällä sitten uunissa, pelkästään uunissa ja olikohan vielä muita...? Nyt kokeilin vielä yhtä yhdistelmää, eli grillasin lihan ensin grillissä, ja sitten valmistin hitaasti uunissa kypsäksi. Vaikka kyseessä on entercote eli välikyljys, joka yleensä naudalla jätetään mediumiksi, niin villisika pitää valmistaa ihan kypsäksi. Marinoin lihan ensin, sitten grillasin kuumassa grillissä ja lopuksi paistoin padassa ihan kypsäksi.

Possu juuri grillistä tulleena
1 rkl chilisinappia
2 tl metsähunajaa
3 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa balsamico-etikkaa
musta-, valko- ja viherpippuria

1.9 kg villisian entrecote

1 l vettä
2 isoa sipulia
2 isoa porkkanaa

Valmista marinadikastike ja hiero/kaada se lihan pintaan. Jätä maustumaan sopivaksi ajaksi (joo jäi vähän lyhyeksi kun unohdin illalla laittaa lihan marinoitumaan). Grillaa liha ympäriinsä kuumassa grillissä. Siirrä liha pataan, pilko sipulit ja porkkanat joukkoon, huuhtele marinadiliemen loppu astiasta vedellä ja kaada se pataan. Paista 125 asteessa 4-6 tuntia, riippuen siitä kuinka kauan menee muissa hommissa kuten vesisateessa mustikoita ja hyytelöpuolukoita poimiessa ja sieniä etsimässä.

Tämä oli taas yksinkertainen perusresepti, joka oli helppo toteuttaa mökkiolosuhteissa. Ja koko porukka oli sitä mieltä, että ihan huippuhyvää! Minusta ehkä parasta villisikaa mitä olen tehnyt, tosin en tiedä kuinka paljon vaikutti loistava lihapala ja järjetön nälkä metsästä palatessa, mutta hyvää oli.

5 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Mä niin uskon näihin sun villisikaresepties herkullisuuteen. Tuplanam!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Varmaan antoi lihapataan hyvän säväyksen tuo grillaaminen! Pitääkin joskus kokeilla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, :)

Jokih, kannattaa kokeilla. Ja näköjään juuri näin päin, eikä niin, että ensin paistaa kypsäksi ja sitten grillaa.

annemi kirjoitti...

Jess! sattuipa sopivasti, sain viime viikolla kaverilta palan villisikaa pakkaseen ja olen pohtinut mitä siitä tekisi - teenpä siis tätä :)

sauvajyvänen kirjoitti...

annemi, hyviä kokkailuja sinne! Villisika on kyllä suurta herkkua.