Tämän ohje löytyy Leivotaan-lehdestä (huhti-kesäkuu 2012). Vähän muutin ohjetta, kun ei ollut valmista vaniljarahkaa ja halusin täytettä muutenkin vähän enemmän. En ole ennen tehnyt tuollaista pohjaa, mutta yllättävän hyvä se oli. Toimiva kakku mielestäni, tulee varmaan tehtyä toistekin. (Kuvan kakku on pienempi kuin mitä tuosta ohjeesta tulee.)
300 g mantelimassaa
3 munaa
½ dl vehnäjauhoa
3 dl rahkaa
2 dl vaniljakastiketta/kiisseliä
2 rkl sokeria (tai maun mukaan riippuen kuinka makeaa vaniljakiisseli on)
1 rkl vaniljasokeria (tai maun mukaan, riippuen kuinka vaniljaista kiisseli on)
reilu litra marjoja
Raasta mantelimassa raastimen isolla terällä. Sekoita joukkoon munat ja jauhot. En meinannut saada kaikkea sekaisin alkuun millään, mutta onnistuihan se lopulta. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n. 24 cm halkaisijaltaan) ja paista 175 astetta 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita vaniljakastike/kiisseli, rahka ja sokerit keskenään. Levitä pohjan päälle ja lisää marjat päällimmäiseksi. Lehdessä kakku oli vielä koristeltu tomusokerilla, mutta enhän minä sellaista muistanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti