torstai 2. elokuuta 2012

Pekoni-kesäkurpitsa-pasta

Tämä on niin yksinkertainen resepti, että mietin jo että viitsinkö postata sitä ollenkaan. Mutta ehkä tämä ruoka on hyvä muistutus siitä, että kun raaka-aineet ovat riittävän hyviä, mitään mausteita ei tarvitse. Ja että nopeastikin voi saada hyvää ruokaa, tämä valmistuu samassa ajassa missä pasta kiehuu.

100 g savustettua siankylkeä (Benjamin maatilatorilta)
1 isohko sipuli
1 ison nyrkin kokoinen Baby Round kesäkurpitsa (tai mikä muu tahansa)
halutessa loraus kermaa

Pilko siankylki kuutioiksi. Paista niitä hetki valurautapannulla niin, että rasva alkaa vähän irrota. Silppua sillä välin sipuli, lisää joukkoon. Anna näiden hautua niin, että sipulista tulee pehmeää. Pilko sillä välin kesäkurpitsa ja lisää joukkoon, halutessa voit lisätä pienen kermatilkan. Anna hautua pieni hetki ja syö pastan (ja parmesanin) kanssa.

5 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Vaikkei ole yhtään nälkä, herahtaa vesi kielelle:)

Hiidenuhma kirjoitti...

Kesäkurpitsa onkin ihanaa. Loistoresepti!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos kehuista, hyvää oli!

Jenkka kirjoitti...

Tein tätä eräänä päivänä, lisäsin vielä oman maan valkosipulia. Jättisipulin sain naapurilta ja kesäkurpitsan omasta maasta. Oli tosi hyvää! Juuri nämä perusruuat on blogeissa ihania, arkikokkailun pitää olla helppoa mutta hyvää :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva kuulla Jenkka! Hyvä ja helppo arkiruoka on ihan parasta, ja tähän vuodenaikaan se on helppo toteuttaa.

Minä muuten ajattelin laittaa jättisipulia kasvamaan ensi vuonna, hopeasipuliin olen jo niin tyytyväinen. Sitten onkin jo kasvamassa kuutta eri sipulilajiketta + valkosipulia :)