tiistai 19. maaliskuuta 2013

Yrttikanaa River Cottagen tyyliin


...tai sinne päin. Hugh oli käyttänyt kokonaista kanaa, minulla oli kukonpojan fileitä. Minä en päässyt vielä grillaamaan vaan tein ruuan uunissa, vaikka alkuperäinen resepti onkin grilltattua yrttikanaa. Tein annoksen myös puolta pienenpänä, tosin laitan tähän alkuperäisen ohjeen mitat:

3 rkl öljyä
½ tl sinappia (jätin pois)
3 rkl pilkottuja yrttejä (minulla persiljaa, oreganoa, timjamia ja rakuunaa kun oli niitä)
vähän raastettua sitruunan kuorta
sitruunan mehua
1 pieni valkosipulinkynsi
pippuria
1 kana pilkottuna, n. 1.5 kg (minulla oli siis reilusti vajaa kilo rintafileepaloja)
suolaa

Sekoita mausteet, yrtit ja öljy. Pilko kana, jos siis käytät kokonaista. Sekoita kana mausteseoksen joukkoon ja anna marinoitua vähintään neljä tuntia. Ennen grillaamista/uuniin laittamista lisää suola. Paista 190 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Tuoreeltaan oli lasten makuun liian sitruunainen, mutta myöhemmin kylmänä salaatin kanssa maistui jo paremmin, vaikkakin "ne vihreät jutut oli pahoja". Tein kanan sunnuntaina kun uuni oli muutenkin leipomusten takia päällä, mutta syötiin vasta tänään, taas näitä arjen nopeita pelastuksia. Hyvää eritysesti parsakaalisalaatin kanssa.

Yrtit ikkunalaudalla

6 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Näin aikuiselle "ne vihreät jutut" just toimivat kanan kanssa, samoin kuin sitruuna :) Nam!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, juurikin noin. Ja söiväthän ne lapsetkin kun vähän lahjoi (vai oliko se uhkaili...?)

mammukka kirjoitti...

Hei, minulla olisi sinulle kysymys. Huomasin, että sivullasi on linkki Etsi resepti sivustoon. Olet ilmeisesti liittynyt sinne? Sain sieltä kommentin, jossa pyydetään linkittämään oma blogini sinne. Suositteletko? Olin hieman yllättynyt, en ole ajatellut julkaisseeni mitään erityisempää reseptien saralla. Voit poistaa tämän kommentin myöhemmin...

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Joskus tosiaan se jatkoruoka on "alkuruokaa" suositumpi :) Ja todentotta, aikuisille ne vihreät maistuvat usein paremmin, mutta kyllä niitä lapsena vähän vieroksui, tosin silloin valikoimatkin olivat ihan toiset.

sauvajyvänen kirjoitti...

mammukka, olen tykäännyt sivustosta, ja kyllä suosittelen liittymään :)

Campasimpukka, joo, tuo oli tarkoitettukin vaan jatkoruuaksi, siis suoraan uunista tulleena ei muuta kuin maistettu.

mammukka kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi :)