sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Melonia, rucolaa ja bottargaa


En sitten malttanut odotaa kauempaa ensimmäisen tekemäni kuivamädin eli bottargan käyttämistä ruokaan. Valitsin Mäti-kirjan yksinkertaisen salaatin kokeiluun. Bottargan raastaminen onnistui ihan hyvin, vaikkei se täysin kovaa vielä ollutkaan. Tein pienemmän annoksen suoraan lautaselle, mutta laitan kirjan ohjeen tähän:

kypsä verkkomeloni (cantaloupe)
100 g bottargaa
50 g rucolaa
2 rkl oliiviöljyä

Kuori ja pilko meloni ohuiksi viipaleiksi. Raasta bottargaa melonin päälle ja ripottele rucola. Kaada myös vähän oliiviöljyä jos muistat.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mielettömän hyvin toimiva kokonaisuus, ja ihan uudenlainen makuelämys. Tämä olisi loistava alkupala hyvälle illalliselle, tai erinomainen pikkulounas kuten tänään.

4 kommenttia:

Jaska Jokunen kirjoitti...

Vaikuttaapa hyvältä! Täytynee kokeilla sopivassa tilanteessa tuota bottargan tekemistä. Vai myytäisiinkö sitä jossakin valmiina?

sauvajyvänen kirjoitti...

En ole missään nähnyt sitä, mutta eihän sitä tiedä jos joku kauppa alkaisi tuoda sitä maahan. Etelä-Euroopassa sitä ainakin löytää kuulemma ihan tavallisista ruokakaupoista.

Hiidenuhma kirjoitti...

Nam, näyttää todella hyvältä! Pitää varmasti tehdä omat bottargat, jotta pääsee herkuttelemaan.

Innostuin kovasti, kun suolasit mätiä eli laitoit mädin kuivaantumaan. Tilasin itselleni mainitsemasi Mäti-kirjan ja se saapui jo perjantaina! Melko nopeaa :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Suosittelen :) Kerro sitten mitä tykkäsit kirjasta.