sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hirvi-possupata haudutuspadassa


Pata aamulla klo 8

Nyt pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa ruuan kuljettamista Crock-Pot -haudutuspadassamme. Menimme Lahteen katsomaan iltamäkeä ja ilotulitusta Salpausselän kisoihin, ja sitä ennen piti saada syötyä. Minulla oli 1.8 kg pataliha hirveä, ja 1.8 kg porsaan kassler ja ajattelin yhdistää nämä padaksi, josta riittää ruokaa isommallekin porukalle. Padan tein hyvin samalla tapaa kuin täydellisesti onnistuneen hirvipadan.

1.8 kg hirveä
1.8 kg hyvää porsaan kassleria
voita
musta- ja viherpippuria
timjamia
suolaa
2 laakerinlehteä
n. 1 dl vehnäjauhoa
4 isoa sipulia
½ l karkkipossun keitinlientä
½ l vettä
n. 20 g kuivattuja herkkutatteja

Pilko lihat reiluiksi paloiksi. Ruskista niitä valurautapannulla pienissä erissä, mausta jokainen erä ja ripottele jauhoja päälle. Siirrä lihat pataan, lisää sinne myös kuoritut ja pikotut sipulit, suola ja laakerinlehdet. Kaada nestettä niin, että lihat peittyvät hyvin, murustele sienet joukkoon. Anna padan hautua asetuksella low vähintään 7 tuntia.

Minä valmistin padan nyt yön aikana, eli se oli päällä suunnilleen 9 tuntia. Sen jälkeen sammutin padan, ja vähän jäähtyneenä laitoin kannen kiinni ja pakkasin kuljetuslaukkuun. Perillä lämmitin padan jonka jälkeen se syötiin riisin ja hyvän salaatin kanssa. Kaikkien mielestä ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi.

Pata illalla klo 23

2 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Meillä olisi sitä hirvenpaistia, jota ei ole kukaan valmistanut, kun pitäisi jotain keksiä, tällainenhan olisikin hyvä versio.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kyllä hirvenpaistista saa vaikka mitä hyvää aikaiseksi, vaikka tätä pataa, jossei muuta keksi.