keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Murumaiset broilerinsydämet

Tämän ohjeen idea löytyy Muru-keittokirjasta ankan kivipiiralle. Kirjassa on ankankivipiirasalaatti, jota varten oli tehty kivipiiraconfitia. Minä halusin kuitenkin kokeilla ohjetta broilerin sydämistä ja tein sen melkoisen samaan tapaan. Esikoisen suurta herkkua on kaikkien lintujen sydämet. Riistalinnuista hän saa aina yksittäisiä sydämiä herkutteluun, tosin ei ole mitenkään tavatonta että mies tuo kotiin lintuja tupla- tai jopa triplasydämillä. Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla broilerinsydämiä, joita saa ostettua ainakin Hakaniemen hallista todella edulliseen hintaan eikä tarvitse laskea lukumääriä.

merisuolaa
tuoretta timjamia
mustapippuria kokonaisena
valkosipulinkynsi
appelsiinin kuoripala

½ kg broilerin sydämiä
115 g hanhenrasvaa (Hauhalan hanhitilan rasva on tuon kokoisessa purkissa) (tai öljyä)

Sekoita mausteet sydämien joukkoon. Anna maustua vähintään muutama tunti. Asettele sydämet tiiviisti uunivuokaan tai johonkin uunin kestävään astiaan. Lämmitä hanhenrasva (tai öljy) kuumaksi ja kaada sydämien päälle. Kypsennä sydämiä 100 asteessa uunissa n. 2-3 tuntia. Jäähdytä hetki ja valuta lävikössä. Meillä lapset söivät ensimmäisen satsin ihan sellaisenaan, hyviä olivat kaikkien mielestä. Tästä taisi tulla lasten uusi herkkuruoka, ja on ainakin edullista, etenkin jos käyttää öljyä.

Ei kommentteja: