tiistai 12. maaliskuuta 2013

Punainen linssikeitto

Minä inhoan mainoksia. En halua altistua mainoksille missään tilanteessa, ja jotenkin olen oppinut olemaan todella sokea niille, jätän vaan mainokset totaalisen huomiotta. Ja jos jossain ohjelmassa, lehdessä tai blogissa alkaa olla mainoksia liikaa, jätän ne kokonaan väliin, en vaan jaksa kiinnostua sisällöstä mainosvyöryn ohella. Luulisin että tämä inho mainoksia kohtaan johtuu osaksi siitä, että tiedän olevani täysin niiden vietävissä; ja sitähän en halua.

Se, että olen täysin vietävissä (mutta täysin positiivisesti siis tässä tapauksessa) näkyy esimerkiksi siinä, että tänään aamulla huomasin inspiroivassa Kokit ja Potit -blogissa punaisen linssikeiton ohjeen. Heti sen jälkeen tajusin että minun on saatava punaista linssikeittoa TÄNÄÄN. Jälleen kerran Hannele onnistui tekemään jotain niin houkuttelevaa, että sitä on vaan pakko tehdä, ja mieluiten änyyteenyt. Tein kylläkin linssikeiton ihan sen mukaan mitä sattui olemaan kaapissa helposti saatavilla, mutta alkuperäinen, hienompi keitto kookoksella ja yrttitahnalla löytyy tuolta.

Tämä annos on sopivasti keittoa yhdelle:

1 dl punaisia linssejä
4 dl kasvislientä
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulin kynsi
ihan pieni pala inkivääriä
1 rkl tomaattipyrettä
½ tl savustettua Aji Cristal -rouhetta
2 tl riisiviinietikkaa
1 tl hunajaa

korianteria

Huuhdo linssit hyvin, laita ne kattilaan kasvisliemen kanssa. Lisää pilkotut sipulit ja inkivääri sekaan kiehumaan. Lisää muut mausteet ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia (katso keittoaika omasta linssipurkista/pussista). Soseuta keitto, ja ripottele päälle korianteria.

Lientä olisi voinut olla aavistus vähemmänkin, mutta todella hyvää keitto oli näinkin.

ps. Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin perhe ilmoitti että jo riittää lihapadat - päivän tarkkuudella samaan aikaan kuin viime vuonnakin.. Nyt on mung-pavut itämässä ja ihan muita ruokasuunnitelmia mielessä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toinen mainoksia inhoava ilmoittautuu. Meillä katsotaan telkkaria todella vähän, lähinnä pyöräilyä ja alppihiihtoa, nekin yleensä boxin kautta jolloin ,mainokset voi hypätä yli. Suutun pienimuotoisesti aina kun postilaatikossa on mainoksia kieltolapusta huolimatta. Blogissa kehun tuotteita/palveluita jos on kehuttavaa ja rutisen jos on aihetta, rahasta en tee kumpaakaan.
Minäkin kuolasin tuota keittoa Hannelen blogissa...

sauvajyvänen kirjoitti...

luimupuou, juurikin noin :) Paitsi minä seuraan telkasta tällä hetkellä vain yhtä sarjaa, ja senkin areenan kautta. Ja MC tulee katsottua satunnaisesti, sekin vain sen takia kun perheen 8 v seuraa sitä.

Hannele kirjoitti...

Kiitos ihanista sanoista, sauvajyvänen! Herkunnäköinen keitto!

sauvajyvänen kirjoitti...

Hannele, kiitos itsellesi! Keitto oli tosi hyvää.