keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Villisian entrecote haudutuspadassa


Tein villisian entrecoten (tai jonkun vastaavan palan) haudutuspadassa. En oikein tiennyt millaista pataa tekisin, mutta päädyin sitten Farangin karkkipossun makumaailmaan. Lisäsin vielä pataan paljon juureksia, ja reilusti lientä jota voi käyttää myöhemminkin. Pata oli todella hyvää, tosin esikoinen oli sitä mieltä että ei sentään paras pata mitä olen tehnyt Crock-Pot -padalla.

1.25 kg villisian entrecote luineen
voita
pippuria, timjamia

7.5 dl vettä
1.5 dl soijaa
0.5 dl ketjap manis -kastiketta
0.5 dl osterikastiketta
1 dl makeaa omenaviinia
10 valkopippuria
10-20 korianterin siementä
2 tähtianista
1 kanelitanko
10 g kuivattua herkkutattia

2 porkkanaa
1 iso palsternakka
pala lanttua
pala juuriselleria
2 punasipulia
1 iso valkosipulin kynsi
muutaman sentin pätkä inkivääriä

Ruskista liha pannulla, mausta se haluamallasi tavalla. Laita liha pataan. Sekoita liemen aineet keskenään ja kaada lihan päälle. Murustele myös sienet mausteeksi. Kuori ja pilko kasvikset ja laita sekaan. Haudutin pataa asetuksella low muistaakseni n. seitsemän tuntia. Liha oli hyvää, kasvikset maukkaita, ja lientä jäi vielä litra myöhempää käyttöä varten. Ai niin, keitin kastikkeen parista desistä lientä, johon lisäsin ruokalusikallisen fariinisokeria. Keitin lientä kasaan niin, että se tuli sakeaksi. Hyvää riisin ja lihan päällä.

Ei kommentteja: