sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Murun sienisalaatti


Minäkin ostin muutama viikko sitten itselleni paljon kehutun Murun keittokirjan. Luin kirjan suorastaan ahmimalla kotimatkalla, ja loput viimeiset sivut heti kotiin tultuani. Kirjassa on useampi resepti mitä täytyy kokeilla, kymmenen merkkiä tuli miettimättä; tänään aloitin helpolla sienisalaatilla blinien seuraksi. 

Teen blinit aina samalla ohjeella, enkä ole sitä vaihtamassa kaikista muista mahdollisista ohjeista huolimatta, sillä olen niin tyytyväinen makuun ja rakenteeseen. Joskus on kuitenkin kiva tarjota jotain uutta blinien seurana, tänä vuonna se on mateen mäti, jonka otin talteen yhdestä syömästämme mateesta, sekä sienisalaatti, jota en siis tehnyt perinteisen ohjeeni mukaan. Tein salaatin pienempänä, mutta laitan tähän kirjan ohjeen:

250 g suolasieniä
1 pieni punasipuli
1 rkl kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua rakuunaa
mustapippuria

Liuota suolasienistä liika suola pois ja huuhtele ne hyvin. Purista neste pois. Hienonna sienet, sipuli ja kaprikset ja sekoita, lisää joukkoon öljy, pippuria ja rakuuna. Anna makujen tasaantua muutama tunti.

Sienisalaatti oli hyvää,  ja enon mielestä erityisen hyvää kun lisänä oli smetanaa ja kylmäsavuporoa. 

Graavi- ja kylmäsavulohi, mateen ja kirjolohen mäti, sipuli, smetana, sienisalaatti, savumätitahna, suolakurkku, punajuuri, kylmäsavuporo, Savuhovin Raivo-makkara ja tulinen chorizo

Ei kommentteja: