sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Mustikkajäätelö


Minun on pitkään pitänyt tehdä mustikkajäätelöä. Puolukkajäätelöä parempaa ei olekaan, eikä muuten ole edelleenkään. Mutta hyvää tästäkin tuli. Mustikkajäätelö syötiin bliniaterian päätteeksi puolukkajäätelön ja tervasorbetin kanssa. Maut sopivat hyvin yhteen, ja kaikki olivat hyviä, mutta puolukkajäätelö oli edelleen se paras jäätelö jota kaikki halusivat lisää.

n. 1 l mustikoita
4 dl kermaa
4 munankeltuaista
1.2 dl sokeria
1/4 tl (vajaa) vaniljajauhetta

Paseeraa mustikat. Käytännössä sain niistä irti vain mehua, kuoret säästin smoothieta varten, eli älä missään nimessä heitä niitä pois (saatiin koko perheelle iltapala-smoothiet). Laita kerma, munankeltuaiset, sokeri ja vaniljajauhe kattilaan ja nosta se toisen kattilan päälle jossa kiehuu vesi. Lämmitä seosta vesihauteessa välillä vatkaten niin kauan että se saostuu. Jäähdytä seos ihan kylmäksi. Laita se jäätelökoneeseen paseerattujen mustikoiden kanssa, anna jäätyä jäätelöksi ja pakasta rasiassa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lurps, kuulostaa hyvältä. Meillä marjavarastot alkavat olla lopussa mutta yritän muistaa tämän ohjeen seuraavaan mustikka-aikaan (tai mennä kaupan pakastealtaalle).

sauvajyvänen kirjoitti...

Ei meilläkään paljoa ole enää marjoja jäljellä, mustikoita muutama litra, samoin puolukoita, sitten on vähän vielä karviaista ja viinimarjoja, mutta siinä kaikki. Ehkä jokunen pussi mansikoita saattaa löytyä jostain, jos hyvä tuuri käy. Pitkä aika on vielä pärjätä ennen uutta marja-aikaa.

Hannele kirjoitti...

Sekä puolukka- että mustikkajätksi kuulostaa aivan ihanalta. Puuttuu vaan (edelleen) se jäätelökone.

Sarppu kirjoitti...

Tällä on nyt hyvä perustella ukolle, että kyllä meillä pitäisi ehdottomasti olle se jätskikone :) tuo kananmuna vaan pitää jotenkin aina korvata jollain muulla, mutta voin vaan kuvitella kuinka tuo on hyvää :).

sauvajyvänen kirjoitti...

Hannele, hyvin onnistuu ilman jäätelökonettakin. Sekoittaa/vatkaa vaan seosta muutaman kerran jäätymisen aikana.

Sarppu, munan tilalla voi käyttää vaikka kondensoitua maitoa (jos se siis käy). Tarkoitus kokeilla sellaista reseptia pian.

annemi kirjoitti...

Nam nam! onpa kauniin väristä jäätelöä :)

Tusla kirjoitti...

Mustikkajäde, pakko kokeilla. Tai ehkä ekaksi sitä puolukkaista.

Olen tehnyt muutamatkin versiot kondensoidulla maidolla, aika helppoa ja nopeaa sen kanssa.

Viimeisin kokeilu oli kookosmaidon siitä kermaosasta, siis maidoton jäätelö. Höystin omenalla, mutta ei siitä kyllä vielä blogattavaa versiota tullut... Harjoittelu jatkuu.

Riikka kirjoitti...

Täytyykin ehdottomasti kokeilla puolukkajäätelöä. Meillä ei kerran laiskoina jaksettu paseerata mustikoita, ja siitä jätskistä tuli aika kauheeta. Sekaan tais jäädä sattumiakin ja ne jääty aika epämiellyttäviksi. Joten täytyy pian ottaa revanssi, ja silloin kyllä kaivan tämän ohjeesi esiin.

sauvajyvänen kirjoitti...

annemi, mustikka antaa todellakin hienon värin kaikelle, ja näköjään etenkin jäätelölle.

Tusla, minäkin ajattelin kokeilla kondensoidusta maidosta jossain vaiheessa, vaikka luulisin että pidän eniten näistä lisäaineettomista jäätelöistä.

Riikka, kiitos tiedosta että paseeraus kannattaa ;) Mietin sitä tehdessä nimittäin että onko se hullun hommaa, että pitäisikö ensi kerralla jättää tekemättä. Puolukkajäätelöä todellakin suosittelen kokeilemaan, se on edelleenkin se paras jäätelö, vaikka makuja on tullut kokeiltua vaikka millä mitalla. Ja siitä tykkää kaikki, nekin jotka eivät pidä puolukoista muuten.