keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kirsikkahyytelö


Kirsikoista irtosi mehu aika hitaasti, ja reilun parin tunnin mehustamisenkin jälkeen näytti siltä, että niissä olisi vielä paljon mehua. Ja niinhän niissä olikin. Painelin höyrytettyjä kirsikoita reilusti kauhalla ja valutin paksun mehun maijasta kattilaan. Reilusta 1½ maijallisesta kirsikoita sain talteen vielä 2 l tätä mehua. Tässä loppumehussa ei ollut enää sokeria jäljellä joten lisäsin siihen hillosokeria ja keitin sen hyytelöksi. Ehkä parhaita herkkuja mitä olen koskaan "hävikistä" saanut aikaiseksi. Täydellinen koostumus hyytelössä, ihana maku joka sopii varmasti kaikkeen mahdolliseen riistasta juustojen kautta jälkiruokiin. 

2 l höyrytetyistä kirsikoista paineltua mehua
1 kg hillosokeria

Sen jälkeen kun mehua ei enää irtoa höyryttämällä painele kirsikoita isolla kauhalla, sekoittele ja painele niin kauan kuin mehua irtoaa. Valuta tämä paksu mehu kattilaan ja mittaa se. Lisää hillosokeria puolet mehun tilavuudesta (tilavuus/paino). Keitä hyytelöä niin kauan, että mehu alkaa hyytyä kun otat sitä lusikalla tipan ja annat sen jäähtyä. Minä keitin hiljalleen tätä hyytelöä melkein 30 minuuttia. Purkita hyytelö steriloituihin purkkeihin, anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten kylmään.

Jos oli hillo ja mehu ihanaa, niin kyllä on tämä hyytelökin. Hyvä mieli siitä, että sain käytettyä kirsikat kokonaan hyödyksi, sain monen monta purkillista hyytelöä paljon vähemmällä vaivalla kuin hilloa ja hyvä mieli ennen kaikkea siitä, että kuinka mielettömän hyvää tämä hillo on. Täytyy muistaa käyttää tätä riistan kanssa, juustopöydässä, tehdä jälkiruokia ja syödä yksinkertaisesti jäätelön kanssa, kuten tuo kuvan maistiainen oli.


ps. Olisin saattanut tehdä hyytelön hillo-marmeladisokerin kanssa, jos sitä olisi ollut lähikaupassa. Pitää muistaa ensi vuonna hamstrata sokerit paljon ennen sadonkorjuuaikaa, jotta niitä löytyy kaapista jos ei kaupasta.

4 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Merja oli kommentoinut tähän kirjoitukseen, mutta jostain syystä se ei ole tullut näkyviin. Tosiaan, kirsikkatehdas taisi olla käynnissä yhden päivän ja vähän yli :)

Susanna/Bad Mama's Kitchen kirjoitti...

Heissan! Elokuun ruokahaasteen kooste löytyy täältä: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2015/08/elokuu-on-punainen-ruokahaasteen.html ja äänestys on nyt myös avattu :)

Merja kirjoitti...

Merja kävi kuolaamassa tätä(kin) kirsikkareseptiä. Muistaakseni kommentoin, että olen kateudesta punainen :) tästä sun kirsikkasadosta ja erilaisista herkkuohjeista! Onnea punaisen elokuun kisaan!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos Susanna. Hienoja punaisia juttuja kaikki :) Minä mietin että minkä kirsikkapostauksen laitan, mutta hävikkiviikon läheisyyden takia päädyin hyytelöön.

Merja, kiitos :)