lauantai 31. joulukuuta 2011

Kasvukipuja ja unisukat

Meillä on pitkä lapsi, jota aina aika ajoin vaivaa kasvukivut jaloissa. Sitähän ei kai oikeasti tiedetä, että mistä kasvukivut johtuvat, ja liiittyvätkö ne oikeasti kasvuun, mutta kyllä ne tuntuvat olevan voimakkaammillaan kasvupyrähdysten aikaan. Kasvukipuja on meillä lääkitty panadolilla, mikä tuntuu auttavan. Sen lisäksi hyvä ystäväni, lastenlääkäri, suositteli venyttelyä, hierontaa ja unisukkia. Kaikki tuo auttaa, jopa siinä määrin, että uni tulee ilman lääkettäkin. 

Kudoin unisukat Novitan ticotico-langasta puikoilla nro 2. Lapsi sai itse valita värin, minä olisin halunnut turkoosi-vihreän, mutta mitä menin lupaamaan, ehkä pitää tehdä pikkuveljelle sukat tuosta turkoosista, tai sitten itselle. Sukat kudoin suunnilleen langan ohjeella, ja varren tein selvästi pidemmäksi, jotta sukat ylettyvät pitkälle sääreen.

5 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Loistoidea nuo unisukat kasvukipuihin. Kudoin aikuisikäni ensimmäiset villasukat ukkokullalleni joululahjaksi (huoahdan onnellisena) ja seuraavkasi voisi kokeilla näitä unisukkia kasvusärkyilevälle poikaselleni. Kiitos vinkistä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä jo ajattelin, etten enää ikinä kudo sukkia näin ohuesta langasta, mutta kun näki kuinka tyytyväinen lapsi oli, ja kuinka kivalta sukat näyttivät, muutin mieleni :)

mammukka kirjoitti...

Meillä pojan kasvukipuihin on auttanut lämmin kauratyyny jalkojen alla tai päällä. Jos vielä tulee kipuja, pitääkin vielä lisäksi neuloa unisukat :) Tosi ihanan näköiset sukat nuo neulomasi!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos Mammukka. Unohdin tosiaan tuosta listasta sen lämpötyynyn, sehän kuului siihen myös.

Ja unohdin onnitella Hiidenuhmaa kutomistaan sukista, se on aina hieno saavutus, etenkin jos sen ilon löytää pitkä tauon jälkeen.

Pikku Naakka kirjoitti...

Ihanat unisukat! <3
Tosi pirteän väriset, aivan tekis mieli tehdä itsellekin samanlaiset vaikka olenkin hidas neulomaan. :)