maanantai 12. joulukuuta 2011

Amerikkalaiset suklaakeksit - chocolate chip cookies


5 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
250 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
2 munaa (jos pieniä, käytä 3)
200 g suklaata murusina

Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja vanilja tähän seokseen, lisää myös suklaa, sekoita. Ota lusikalla taikinapallosia pellille, jätä reilusti laajenemisvaraa. Paista 175 astetta 10-12 minuuttia.  Tämä resepti on otettu muistaakseni Tops:n omasta chocolate chip-pussista (paikallinen Pirkka-tuote), ja on varmasti toimiva resepti.

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

En ikinä, oikeasti ikinä, tee pikkuleipiä, se ei vaan tule mieleen, kun miettii leipovansa jotain. Säilyykö nämä hyvin, vai tulevatko ennemmin syödyksi kuin että pitäisi säilymistä miettiä?

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi olla että säilyisivät, mutta siitä ei oikeasti ole tietoa, enkä ole keneltäkään muultakaan kuullut. Joku taika tässä reseptissä on, nuo häviävät aina alta aikayksikön. Ja kenelle tahansa tarjoan, resepti lähtee aina jakoon. En voi ymmärtää :D että miten jokin, missä on neljänneskilo voita ja melkein saman verran suklaata voi vaan olla niin huippua kaikkien mielestä.

Hiidenuhma kirjoitti...

Chocolate chip cookiet ovat ylivetohyviä! Kiva nähdä suomeksi resepti, joka toimii varmasti. Teen varmasti jahka joulukiireet helpottavat. Lapsukaiseni rakastavat näitä keksejä - Ameriikan reissuilta tuodaan aina pari pakkaa (ei tietenkään niin hyviä kuin tuoreet) suosikki keksejä :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Nämä tosiaan tuntuvat uppoavan lapsiin hyvin, ja aikuisiinkin. Jokin taika näissä on.