maanantai 26. joulukuuta 2011

Kaakao eli kuuma suklaa

Muistan kun 80-luvulla luin Salaisuus- ja Viisikko-kirjoja, ja niissä juotiin kuumaa suklaata. Jep, se oli ihanaa herkkua mistä Suomessa sai vain haaveilla. Vasta paljon myöhemmin hiffasin, että kääntäjälle oli käynyt kömmähdys, sitä en tiedä onko asia korjattu uudemmissa painoksissa. Mutta hyvää ja harvinaista herkkua (tosin erittäin äkkimakeaa sellaista) meillä on "Amerikan herkkukaakao", eli itsetehty kaakao jossa vaahtokarkkeja, ja näin jouluisin vielä piparminttutikku. Vaahtokarkit sulavat ihanasti kuumaan kaakaoon. Ihanaa kun noita pieniä tavallisia vaahtokarkkeja saa nykyisin täältäkin, ei tarvitse aina ulkomaanmatkoilta niitä raahata mukanaan. Ekaluokkalainen teki meille iltakaakaon tällä kertaa näin:1 l maitoa (vähän vajaa)
150 g tummaa suklaata
pieniä vaahtokarkkeja
piparminttutikkuja

Kuumenna maito kattilassa ja sulata suklaa joukkoon. Laita lasiin vaahtokarkkeja ja piparminttutikku, kaada kaakao päälle.


5 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meilläkin on tapana noita pikkuisia vaahtokarkkeja laittaa kaakaoon, eikä haittaa vaikka pussi olisi jäänyt raolleen, kuivahtaneetkin vaahtikset kyllä notkistuvat kuumassa juomassa:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä ei juurikaan kaakaota juoda, mutta tätä herkkua pitää aina jonkun kerran talvessa tehdä. On kyllä sen sen verran äkkimakeaa, ettei ihan heti tarvitse uudestaan tehdä.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minä käytän sellaista reilun kaupan luomukaakaota, jossa on sokeria vähän mukana. Siitä tulee älyttömän hyvä kaakao, jos ei ole aikaa suklaata sulatella maitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Sveitsissäkin kaakao on kuuma suklaa "Heissi Schoggi", sille suosittu vaihtoehto varsinkin vuorilla on Heissi Ovo, kuumaan maitoon sekoitettua Ovomaltinea. Hyviä energiapommeja molemmat. Vaahtokarkkiversiota en olekaan maistanut.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuuma suklaa on kyllä kuvaavampi sana kuin kaakao, mutta ei se vaan ole jäänyt kielenkäyttöön nuorisokirjoista huolimatta ;)