lauantai 31. joulukuuta 2011

Amerikkalaiset pannukakut

Ekaluokkalainen toivoi eilen illalla, että saisiko taas amerikkalaisia pannukakkuja aamulla. Kyllähän se sopi. Teen yleensä aina tällä reseptillä, se on yhdistetty monesta eri lähteestä niin, etten enää osaa alkuperää kertoa. Paistan ne blinipannulla riittävässä voissa, teen niistä aika paksuja, sellaisia joita sai jenkeissä. Meillä syödään pannukakut vaahterasiirapin ja marjojen kanssa. Näin talvella marjat väkisinkin ovat pakastimesta, mutta hyviä (vaikka ei kuvauksellista) ovat kohmeisetkin marjat kuumien pannukakkujen päällä.

1 rkl sokeria
2,5 dl jauhoa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2,5 dl maitoa
2 rkl öljyä
1 muna

Sekoita kaikki aineet ja anna taikinan turvota hieman. Paista pannulla runsaassa voissa. Tarjoile vaahterasiirapin ja/tai marjojen kanssa.

9 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meillä oli näitä eilen aamulla:) Käytän aina sitä Nigellan ohjetta. Pitäisi tehdä isoon purkkiin kuivia aineita valmiiksi sekaisin, niin vielä nopeauttaisi hommaa aamuisin. Tosin nyt ei ole kyllä kiirekään minnekään...

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Taitaa olla hyvä ohje, kun kerran suosit tätä. Minäkin kokkeilen seuraavalla pannukakkuaamiaisella näin. Olen ennen tehnyt muistaakseni Hesarin ohjeella, hyvä on kyllä ollut. Siihen tulee kermaviiliä, mutta kun sitä ei aina ole jääkaapissa, niin on muka jäänyt joskus pannarit tekemättä :)

Campasimpukka, mikä loistoidea tuo kuivien aineiden esipurkitus!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin välillä teen sellaisella ohjeella, johon tulee hapankermaa, mutta perhe tykkää näin tehden eniten. Blinit on sitten erikseen :)

Hyvä idea Campis, näitä tosin tulee tehtyä niin harvoin, että voisi jo unohtaa mitä purkissa on. Ja annos alkaa olla jo vähän pieni meidän perheelle, tai sitten pitäisi ehkä tehdä useammin...

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Minä teen amerikkalaisia pannukakkuja kanssa aina välillä sunnuntaiaamuisin. Reseptikin on aikalailla sama. Joskus oon maidon sijasta kokeillut piimää, mutta ei ollut mun suosikki.

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä ei kanssa tykätä niistä happamista pannukakuista, maito on parasta.

Nanna kirjoitti...

Ja minä syön omani vaahterasiirapin JA pekonin kera....se vasta on ihanaa!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, just katsoin eilen illalla aamiais-jakson Two fat ladies-sarjasta, ja siinä tekivät pannukakkusia, jossa taikinassa mukana maissia, ja päälle laitettiin pekonia ja vaahterasiirappia :D

Nanna kirjoitti...

Yes, I'm also getting laaaaaaaarger..... =)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nigellan ohjeessa nimenomaan pannarit syödään peksun kanssa:) Minä en ole tohtinut, sillä pitää jättää jotain vain Nigellalle, ei minulla ole sellaista silkkiaamutakkiakaan:))