perjantai 23. joulukuuta 2011

Suomalainen lasten keittokirja

Ekaluokkalainen on pitkään toivonut omaa keittokirjaa. Lupasin sellaisen hänelle sitten kun oppii lukemaan. Lukea hän on osannut jo pitkään, mutta kirjaa ei ole meinannut löytyä. Tiedän että hyviäkin on, mutta kaikki löytämäni ovat olleet jotain kökköjä huonoja käännöksiä ulkolaisista kirjoista. 

Tilasimme muutamia riistakirjoja Jaakko Kolmoselta ja huomasin että hänellä on Suomalainen lasten keittokirja. Niinpä sitten vaan uusi tilaus menemään, samaan pakettiin tuli muutama muukin kirja, hups. Keittokirja on juuri niin hyvä kuin toivoinkin, kivoja suomalaisia perusjuttuja joita lapsi osaa tehdä. Katsotaan mitä mieltä ekaluokkalainen on aattona. Kirjaan sai omistuskirjoituksenkin!

Suosittelen muuten Kolmosen kirjoja kaikille niille (riittävän vanhoille) jotka kaipaavat lapsuuden makuihin ja muistoihin ;) Ja kannattaa katsoa niitä kokkiohjelmia milloin vaan on mahdollista, niissä ei kamera tärise eikä zuumata nenäkarvoihin syödessä ja annokset ja tekovaiheetkin näkee kokonaan, on nimittäin aikaa viipyillä ja jutella niitä näitä. Ihan parasta.

ps. Tänä(kin) vuonna minulla on upeat joulukukat Pirjo Kopilta

3 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Piti tulla raportoimaan, että tuo keittokirja oli ekaluokkalaisen mielestä paras joululahja. Nyt jo on merkattu ensimmäiset reseptit mitkä menevät kokeiluun.

Herkkusuu kirjoitti...

Joko olette kokeilleet uuden keittokirjan reseptejä ? Ostin kummityttärille alla olevan kirjan ja ovat innolla valmistaneet ruokia isomman avustuksella.

http://nettipuoti.oppijailo.fi/PublishedService?pageID=9&groupID=302&itemcode=602581

sauvajyvänen kirjoitti...

Muutamia olemme kokeilleet, ja hyvin ovat toimineet. Kirja aina välillä unohtuu hyllyyn, ja sitten taas kaivetaan esiin ja keksitään jotain uutta.