tiistai 15. joulukuuta 2015

Tulinen savupossumakkara


Yksi kolmesta makkarasta jota tein viime lauantaina, oli vähän tulisempi savuinen possumakkara. Käytin siinä tavallista porsaan jauhelihaa, jauhettua porsaan silavaa, vähän naudan jauhelihaa sekä savustettua villisian kylkeä. Miehen metsästyskaveri oli rakentanut oman savustuminen jossa on hyvä savustaa itse metsästettyä lihaa. Saimme häneltä savustettuja kylkiluita, joita jauhoin tähän makkaraan.

800 g porsaan jauhelihaa
200 g naudan jauhelihaa
250 g jauhettua silavaa
300 g jauhettua savustettua villisian kylkeä
1½ dl portviiniä
5 tuoretta chiliä pieneksi pilkottuna
2 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta (tavallista ja savu-)
1 tl mustapippuria
2 tl savustettua Aji Cristalia rouheena
yht. n. 2 tl chileä jauheena (Naga Morichia, Ajeja ja Rocatoa ainakin)

Sekoita kaikki aineet keskenään. Valmista makkaraksi samalla tapaa kuin sydänmakkara. Paista koepaloja ja tarkista tulisuus ja suolan määrä. Villisian kylki oli suolaista, siksi lisätyn suolan määrä oli aika maltillinen. Paista makkarat uunissa 180 asteessa 30-40 minuuttia. Keitin osan makkaroista 20 minuuttia hirviliemessä ja pakastin sen jälkeen myöhempää käyttöä varten.

Hyvä makkara tämäkin. Tähän voi hyvin käyttää tavallista porsaan savukylkeä tai pekonia jos ei ole villisikaa saatavilla. Mausteita tuli lisättyä pariinkiin kertaan, välissä paistoin pienet palat ja lisäsin vielä chiliä. Sitä saa tosiaan olla reilusti, jos haluaa chilin maistuvan.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Uuh, mulle maustuisi tommoinen!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, en yhtään ihmettele, niin hyvää tämä oli.