perjantai 11. joulukuuta 2015

Katkaraputäyte uuniperunalle Anton&Antonin ohjeella


Minä tilaan aina välillä Anton&Antonin ruokakassin meille. Siinä on kolmeksi ateriaksi valmiit raaka-aineet ja ohjeet, kassin saa kahdelle tai neljälle hengelle. Ainakin meidän perheessä annokset ova reiluja, ja ruokaa riittää lounaaksikin, ja raaka-aineita jää vähän yli (tiedoksi heille jotka miettivät hintaa). Osin tämä johtuu siitä, että meidän perhe syö lisukkeita (kuten riisiä ja pastaa) vähemmän kuin mitä kassiin on varattu, osin tämä johtuu siitä, että ihan kaikki ei maistu samalla tavalla kuin tutut lempiruuat maistuvat. Mutta toistaiseksi jokaisesta kolmen aterian setistä on jäänyt joku resepti elämään, sellainen uusi herkkuruoka, jota toivotaan myöhemminkin. Tällä viikolla se oli ehdottomasti tämä katkaraputäyte. Vihdoinkin löytyi sellainen ohje, jonka jälkeen ei muita ohjeita kaipaa. Täytyy tosin todeta, että tämä neljälle mitoitettu ohje riitti minulle ja miehelle, ja lapset söivät aikaisemmin tehtyä savulohikastiketta perunoiden kanssa. Jos tekisin tätä neljälle aikuiselle, tuplaisin ohjeen, sillä niin hyvää tämä oli.

Vähän muokkasin ohjetta, mutta en paljoa:

4 isoa uuniperunaa (kuten Rosamunda)

200 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
1 dl ranskankermaa
1 rkl majoneesia (ohjeessa 2)
1 rkl tillisilppua (ohjeessa ½ dl)
2 rkl hienonnettua purjoa (ohjeessa ½ purjoa, purjo oli todella iso)
sitruunamehua
suolaa, pippuria myllystä

Pistele pestyihin perunoihin muutama reikiä haarukalla ja laita sellaisenaan uuniin. Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.

Hienonna katkaravut pieneksi. Sekoita astiassa ranskankerma, majoneesi, tillisilppu ja hienoksi pilkottu purjo. Sekoita myös katkaravut joukkoon ja lisää sitruunamehua, käytin vajaa puolet pienestä sitruunasta. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tarjoile uuniperunan täytteenä. Sopii myös hyvin suolakeksien tai ruisnappien päälle, miksei myös leivälle. 

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Ai onpa herkullisen oloinen ohje, aineksetkin taitaisivat löytyä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Hienoa, tämä on nopea herkku. Ajattelin tehdä joulun kalapöytään tätä, täyttää ruiskuppeja sekä tällä että savukalatahnalla.

Nanna kirjoitti...

No tuohan on skagen, noin periaatteessa. Ja hyvää. Teinpä just yhtä ruokajuttua varten samanmoisen tahnan (leivän päälle), ilman purjoa, ja se on nyt jääkaapissa. Pakko mennä tekemään uuniperunoita. Kuinka en tuota tajunnut. Uuniperunat on muutenkin PARASTA!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, niinhän se on. En vain ole aiemmin löytänyt näin hyviä suhteita kaikelle. Pitää tehdä uudestaan, ehkä jopa vielä kerran ennen joulua.