keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulun 2015 kalapöytä


Perinteiseen tapaan söimme kala-aterian tänään, ja huomenna keskitytään kinkkuun ja laatikoihin. Tänään tuli tehtyä porkkanalaatikko Juuren ohjeella, ja pakkohan sitä oli syödä jo kalojen kanssa, niin hyvää se on. Minun lisäksi toinen lipeäkalan syöjä oli paikalla tänään, joten sitäkin oli tarjolla. Tein keltaisen rosollin, se oli lasten mielestä parempaa kuin tavallinen, mutta ei yhtään jouluisen väristä, joten huomenna pitää kuulemma tehdä punainen rosolli. Tänä vuonna kala-aterialla oli tarjolla

Kylmä- ja lämminsavustettu lohi
Graavit siika ja lohi
Muikunmäti, lohenmäti, smetana ja sipuli, suolakeksejä
Rapusalaatti
Katkaraputäytteellä täytetyt ruiskupit
Lipeäkala, peruna, sulatettu voi, maustepippuri ja suola
Saaristolaisleipää

Sauna jäi pesemättä, mutta joulupuuhastelu on ollut hyvinkin leppoisaa (kai se nyt on kun on vaan keskittynyt kaikkeen mukavaan). Tänään koottiin piparitalo ja samalla koristelin hienot (koristelu niin ei ole minun juttu) kalapiparit kalapöytään koristeeksi ja jälkkäriksi. Isän kanssa tuotiin kuusi sisälle ja esikoisen kanssa koristeltiin se. Esikoinen mielestä tähti näytti ihan Pirjo Kopin tekemeltä. Totesin siihen että niin näyttää kun se on Pirjo Kopin tekemä. Mietin aamulla että kuinkahan sitä ehtii kaiken tehdä, mies totesi siihen töihin lähtiessään: "Hyvinhän sulla on kaikki hanskassa."  Jepjep.

Ei kommentteja: