torstai 24. joulukuuta 2015

Jouluaattoa 2015


Aattoaamu taas, pulla kohoamassa, puuro kiehumassa ja kinkku otettu juuri uunista. Lapset jännittävät vaarin kanssa joulukalenteriarpoja (ei tullut mitään muuta kuin paljon jännitystä). Lievää jännitystä ilmasssa muutenkin. 

Tämä joulu muistetaan laiskana jouluna, sellaisena jolloin saunotaan pyykkikasojen keskellä (saa paheksua). Jouluna jolloin onnistuin tekemään elämäni ensimmäisen kerran klönttejä kiisseliin (väärä vispilä ja liian täysi kattila, nyt tiedän senkin). Jolloin maustepippuri kaivettiin pussista kalapöydässä kun ei minulla ollutkaan pippuria purkissa, vai mihin lie hävinnyt (muistilistaan ensi jouluksi). 

Mutta muistetaan tämä joulu siitäkin, että kuusi oli juuri sopiva uuteen paikkaan (ja sovittiin esikoisen kanssa että lähdetään joskus ostamaan lisää joulukoristeita Amerikasta). Siitä että vaikka ei ole lunta ja lämpötila on ollut samaa kuin heinäkuussa niin on se aurinko paistanut. Ja siitä, että joulukukat ovat kertakaikkisen upeat tänä vuonna. Miten nerokkaasti toteutettu istutus: kukkivaa kukkaa riittää viikkotolkulla. 

Sauvajyvänen toivottaa oikein rauhallista ja sopivanlaista joulua kaikille!

Kukat floristimestari Pirjo Koppi

4 kommenttia: