lauantai 26. joulukuuta 2015

Tapaninpäivää

Jouluaaton kattaus

Jouluruuat alkavat olla suunnilleen syöty. Olen viime vuosina oppinut tekemään sopivasti kaikkea, joten ruokahävikkiä ei juurikaan ole tullut. Ja jos jotain jää vähän yli, sen voi jalostaa monella tapaa, joulukalat lasagneen, rosolli sosekeittoon, kinkku kastikkeeseen ja laatikot pihveiksi tai leiväksi. Ja smetana pizzan päälle, kun kerran täällä asutaan.

Söimme kaloja aatonaattoja ja joulupäivänä, ja kinkkua ja laatikoita aattona ja tänään tapanina. Tämä on minusta aivan erinomainen järjestely, ei tule syötyä liikaa minään päivänä, ja kaikesta saa nauttia kunnolla. Tuossa alla on tämän päivän ateria, jos olisi vielä kaloja syönyt päälle, niin liikaahan se olisi ollut. Huomaa muuten ruokajuoma, kyllähän se cokis (koska kotikalja jo loppui) hyvältä maistuu Riedelin lasissa.

Lahjat tuntuivat olleen todella mieluisia tänä vuonna. Lapset ovat olleet lahjapyjamissaan aatosta asti, Robogem-lautapeli on kaikkien mielestä huippu (vahva suositus!), Minecraft-legoilla on leikitty ja herätyskellot odottavat kouluaamuja. Näköjään aika-fanin lapsienkin mielestä kellot ovat ihania. Aikuisetkin olivat tyytyväisiä itse hankkimiin lahjoihin. Hyvä joulu, leppoisa joulu.

Tapaninpäivän ateria

Ei kommentteja: