sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Silkkipaperiaskartelua - pom pom

Kukat taustalla: floristimestari Pirjo Koppi

Tänä vuonna lasten synttäreiden koristelu jäi aika minimiin, mutta jotain kivaa piti sentään keksiä. Ihastuin ex-naapurin lapsen synttäreillä näihin silkkipaperikukkasiin, pom pomeihin, ja ajattelin että pitää tehdä itsekin näitä. Ex-naapuri ystävällisesti opasti kuinka niitä tehdään, ohjeen ja hienot ja selkeät kuvat hän oli löytänyt tuolta.

Yhteen palloon tarvitset:

5 arkkia silkkipaperia
nauhaa
hyvät sakset


Aloita leikkaamalla silkkipaperiarkit puoliksi niin että sinulla on 10 paperia päällekäin.Ala taivuttaa papreja haitariksi lyhyemmältä sivulta. Kun sinulla on koko pino haitarilla, sido naru keskelle.


Pyöristä kumpikin pää leikkaamalla. Paperia on paljon, joten kannattaa käyttää hyviä saksia.Avaa toinen puoli viuhkaksi.Ala aukaisemaan viuhkaa yksi paperi kerrallaan. Vedä ensimmäinen paperi varovasti ihan lähelle keskinarua. Aukaise viisi paperia tälle puolelle. Kannatta varoa ettei paperi repeä, toisaalta pienet repeämät eivät näy valmiissa pallossa. Kun viisi ensimmäistä paperia on avattu, sinulla on 1/4 palloa valmiina. Käännä työ, ja tee sama toiselle puolelle, sitten on puolikas pallo valmis. Sen jälkeen avaa toinen puolikas viuhkaksi, ja avaa taas viisi paperia puolelleen. Lopuksi pöyhi palloa niin, että siitä tulee kunnon pallo, ja ripusta seinälle tai kattoon tai minne haluatkaan.

ps. Tehtiin syntymäpäiväsankarin kanssa kumpikin kolme pom pomia. Ei tullut ihan niin hienoja kuin ex-naapurilla, mutta hienoja silti ;)
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvan pompsithan on ihan täydelliset!
Hyvä te!!!!

Ex-naapuri

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos ;D Unohdin antaa sen kassin teille, nähdäänköhän viikonloppuna?