lauantai 23. marraskuuta 2013

Ihan paras taatelikakku


Kukat floristimestari Pirjo Koppi

Siskoni oli tehnyt tätä kakkua ja ihastuin siihen ikihyviksi. Kakku maistui lapsillekin, ja kaikkien mielestä tämä oli ihan parasta taatelikakkua. Siskoni sai tämän ohjeen ystävältään, ja he olivat yhdessä miettineet miten tehdä päällisen. Tässä on ilmeisesti yhdistelty monenlaista reseptiä, mutta tällaisen reseptin minä sen sain. Jos tykkää taatelikakuista, tämä on ihan parasta, ja jos ei tykkää taatelikakuista, tämä on silti ihan parasta. Tästä tuli kertaheitolla minun vakioleivonnainen.

250 g taatelia
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa (tiedän että pelkkä toinen riittäisi, mutta tein kuitenkin saamani ohjeen mukaan)

½ kananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
2-3 rkl kahvia
2 rkl voita

Pilko taatelit pieneksi, keitä niitä vedessä niin että pehmenevät. Lisää sokeri, anna vähän jäähtyä ja lisää voi. Sekoittele sen verran että voi sulaa, lisää kananmunat ja kermaviili, sekoita hyvin. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda (tai lisää 3 tl pelkkää soodaa) ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista 180 asteessa uunissa n. 60 minuuttia. Kokeile kypsyys vaikka tulitikulla. Minä paistoin kakun 20 cm vuuassa, sisko oli tehnyt isommassa, jolloin kakku ei ollut ihan yhtä korkea. Anna kakun jäähtyä hyvin, mieluiten yön yli. 

Valmista päällinen sekoittamalla keltuainen, tomusokeri ja kahvi keskenään. Lisää sulatettu voi viimeiseksi niin saat päällisestä kiiltävämmän. Valuta se kakun päälle. Voit säätää kahvin määrällä sitä, kuinka juoksevaksi päällys tulee. Anna kakun tekeytä vielä hyvä tovi, vaikka seuraavaankin päivään. Ihan paras taatelikakku!

5 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä ohje oli kyllä löytö!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan super! Erinomainen herkkukakku...

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos, ja samaa mieltä kanssasi :)

Jael kirjoitti...

Nam nam nam:)