tiistai 26. marraskuuta 2013

Tatti-cannellonit



Tässä tulee nyt melkein heti perään toinen pastaohje, joka on kopsattu Kulinaarimurulan Jaanalta. Hän teki cannellonit lampaankäävistä, minä tateista, jälleen vähän yksinkertaistaen. Tämä onkin elämäni ensimmäinen kerta kun tein cannelloneja, mutta varmastikaan ei viimeinen. Sanomattikin on selvää, että tein kahdenlaisia putkiloita, toiset täytin sienikastikkeella, toiset sillä arjen pelastajalla, eli jauhelihastikkeella. Minä täytin putkilot kai aika reilunlaisesti, sillä en saanut kuin viisi cannelonia tuosta sienikastikkeesta, Jaana oli saanut kymmenen (tai ehkä lampaankäävät turposivat enemmän kuin tatit?). Juustokastiketta tein kaksinkertaisen annoksen, ja se riitti hyvin paketin 16:lle tuubille, yhteensä 250 g pastaa. Lapset söivät näitä vielä iltapalalla ihan sellaisenaan kylminä. Ja pikku-anekdootti: ostin juuston Hakaniemen Hallin Lentävästä lehmästä, ja kysyessäni juustosuositusta "ei liian vahvaa että uppoaa lapsillekin" sain kommentin, että kylläpä on ihailtavaa että joku kokkaa lapsille tälläistä ruokaa :) Jepjep, kiitos arjen piristyksestä!

5-8 cannellonia (16)

Sienikastike:
3 dl kuivattuja tatteja
1 pieni sipuli
nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Juustokastike:
20 g voita (40 g)
2 rkl vehnäjauhoja (4 rkl)
3 dl maitoa (6 dl)
150 g gruyérea (300 g)
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää ihan vähän

Keitä cannellonit ohjeen mukaan, valuta vesi pois. Lisää vähän murustelluille sienille vettä ja anna turvota riittävästi. Kaada vesi pois ja laita sienet ja silputtu sipuli pannulle, kuullota hetki voissa. Lisää vehnäjauho, sekoita hyvin, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hetki ja jäähdytä vähän. 

Täytä keitetyt makaronituubit jäähtyneellä sienikastikkeella (ja jauhelihakastikkeella). Minä olin sulattanut pakastimesta annoksen jauhelihakastiketta ja täytin loput cannellonit sillä. Laita putkilot odottamaan vuokaan.

Valmista juustokastike. Tuo ohjeen määrä riittää 8-10:lle, minä tein sen kaksinkertaisena ja se oli sopivasti koko pussilliselle putkiloita eli 16:lle. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito pikkuhiljaa koko ajan hyvin sekoittaen niin ettei tule paakkuja. Raasta juusto, lisää suurin osa kattilaan ja anna sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen niin, että kastike sakenee. Kaada kastike cannellonien päälle, ripottele loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi ja paista 200 asteessa puolisen tuntia. Syötiin salaatin kanssa, ja kaikki tykkäsivät.



7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nami, nami. Lentävä lehmä on mahtava kauppa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, se on minun lempikauppa. Arkiedamin ostan muualta, muuten käytännössä kaikki juustot ostan tuolta.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Minulla on kanssa tuollaisia putkiloita H&H:sta, paitsi että ovat vähän pienempiä, niin en ole varma, että pitäiskö ne täyttää kanssa jotenkin tällai vai käyttää pennen tapaan.

Ihailen kyllä noita sun tattivarastoja. Meilläpäin niitä ei paljon näkynyt. Viime viikonloppuna löydettiin kuitenkin vielä rutkasti suppiksia. Ne on sitkeitä sissejä.

Ulla kirjoitti...

Just eilen katselin kaapissa olevia tattilastuja ja mietin, mitä niistä keksisi. Ei tarvi miettiä enää :-) Kiitos ohjeesta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias, minulta jäi ne pienemmät huomaamatta. Penneä tosin syötiin tänään aurajuustokanan kanssa, ja hyvää oli. Meilläkin olisi vielä ollut mökillä suppiksia, mutta niitä on jo niin paljon kuivattuna, etten enää mennyt metsään. Tiedä jos vaikka vielä reilun viikon päästä löytyisi.

Ulla, kurkkaa myös se Jaanan ohje, jos haluat tehdä vähän hienompaa versiota :)

Siiri kirjoitti...

Sieniä ja gruyereä, minä tykkään. ;)

sauvajyvänen kirjoitti...

Siiri, hyvin sopivatkin yhteen.