perjantai 8. marraskuuta 2013

Savuinen lohisimpukka-pasta

Kuva ei tee oikeutta ruuan ja kulhon väreille, pimeä päivä kuten arvaatte

Tässä tulee taas yksi superhelppo ja meganopea (joo, pitää olla vähän kasaritermejä postauksessa) arkiruokaresepti, joka kuitenkin on ihan terahyvää (joo, päivitys tähän päivään). Tämän nopean herkun salaisuus on tietysti hyvässä pastassa. Ja hyvää pastaa saa nykyään ihanasta Hella & Herkku-puodista. Täytyy todeta, että minulle aukeni ihan uusi maailma kun tein makkarapastaa  La Fabbrica Della Pasta di Gragnanon linguinea käyttäen  Olen toki tiennyt että hyvä pasta on hyvää, mutta että Suomesta saa näin hyvää pastaa, vau! 

Hella&Herkku-liikkeen on perustanut Soul Kitchenin Anna, ja liikuttavan ihanan syntytarinan voi lukea tuolta. Minä olen ehtinyt käydä kaupassa jo pariin kertaan, mutta tietenkään minulla ei ole ollut kameraa mukana, niinkuin oikeilla ruokabloggaajilla on. Mutta teen niinkuin ennenkin, eli linkkaan sinne, missä hienoa kuvia voi ihailla, tuossa on muutamia esimerkkejä:


Mutta takaisin tähän yksinkertaiseen mutta hyvään pastaan. Tämän ruuan tekemiseen menee juuri niin kauan kuin pastan keittämiseen kuluu, eli reilu vartti. Ja pastan kiehuessa voi tehdä salaatin, murskata valkosipulia hyvään savuöljyyn (se ihana turkoosi pullo) ja raastaa parmesanin. Ja sen reilun vartin päästä voi kaikki (kiukku)nälkäiset käydä pöytään, ja sinne häviää niin nälkä kuin kiukkukin, unohtuu bussilakot ja muut jutut. Tuo annos oli sopiva neljälle:

300-400 g hyvää pastaa
reilusti vettä ja suolaa
200 g kylmäsavulohta
200 g savusimpukoita öljyssä

parmesania
valkosipulia savuöljyssä

Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Kaada vesi pois, jätä ½-1 dl kattilaan. Pilko lohi sekaan ja kaada simpukat öljyineen joukkoon, sekoita hyvin ja anna kalan ja simpukoiden lämmetä. Kaada pasta kulhoon tarjolle, lisää valkosipulia ja juustoraastetta joko suoraan koko annokseen, tai sitten jokainen voi lisätä niitä maun mukaan omalla lautasella.

Ei kommentteja: