maanantai 18. marraskuuta 2013

Lehtikaali-hilla-smoothie


Tässä on sellainen makuyhdistelmä, etten olisi arvannut sen toimivan niin hyvin. Minulla jäi reilun hillakiisselin teosta iso satsi hillan kuoria ja siemeniä, eli kaikki se mikä jää paseerauksesta jäljelle. Minä en raatsi heittää sitä pois, vaan olen käyttänyt sitä yleensä rahkoissa, jugurtin kanssa tai smoothieissa. Nyt tuli käveltyä pakkasaamuna palstan poikki, ja toin sieltä muutaman lehtikaalin varren. Tein smoothien, josta tuli kertaheitolla suosikkini, vaikkakin tiedän ettei raaka-aineita ole usein tarjolla. Mutta niin hyvää tämä oli, että voisin käyttää tähän hillaa ihan sellaisenaankin.

2 isoa lehteä lehtikaalia
½-1 dl hillaa tai paseerauksesta jääneitä kuoria ja siemeniä
1½ dl vaniljajugurttia
1½ dl maustamatonta jugurttia (tai koko määrä jompaa kumpaa)

Revi lehdet tehosekoittimeen, heitä lehtiruoto pois. Lisää hilla ja jugurtit. Jos pidät makeammasta, käytä pelkkää vaniljajugurttia, jos taas haluat pelkistetympää makua, käytä pelkkää maustamatonta. Aja kunnolla sileäksi tehosekoittimessa. Hyvä alku päivälle.

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Aika hämmentävä yhdistelmä! Mutta usein juuri vahingossa syntyvät kokeilut ovat niitä aivan parhaimpia oivalluksia! :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, tämä oli kyllä hieno oivallus, enkä edes tavoitellut mitään ihmeellistä, kunhan vaan käytin "hävikkiä". Mutta varmasti teen muulloinkin :)

Johanna kirjoitti...

Hauska idea. Minulla on jääkaapissa justiinsa sopivasti molempia. Lakkoja ihan kokonaisina ja viimeisiä lehtikaaleja lumen alta. Laitan kokeiluun :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Johanna, kerro sitten mitä tykkäsit :)