sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Banoffee-piirakka isänpäiväksi


Tänä vuonna vietettiin isänpäivä mökillä. Vettä on tullut niin, ettei savimaa ole jaksanut imeä sitä sisäänsä ja saappaat jalassa on saanut kulkea joka paikkaan. Äänen perusteella olisi voinut luulla että joutsenet laskeutuivat jokeen eivätkä peltoon, kuten tekivät.

Isät saivat perinteisen pekoniaamiaisen - tällä kertaa ulkona paistetun - kun olimme esikoisen kanssa kahden paistinpannun, yhden padan ja kahden hellan ääressä ulkokeittiössä. Siellä paistuivat niin Pajunimen pekonit, munat, herkkusienet kuin pikkutomaatitkin. Lisäksi pannukahvia, paahtoleipää ja sen sellaista.

Päivän menu oli tavallaan vähän simppelimpi kuin yleensä, mutta ihan hyvä kumminkin:


Fasaania ja sorsaa juurespedillä, savuöljyssä paistetut uunipunajuuret ja spelttiä

Hillakiisseli kermavaahdolla


Kakkukahville tein elämäni ensimmäistä kertaa banoffee-tortun. Se oli helppo ja nopea koota, eikä tiskiäkään tullut liikaa, etenkin kun sekoitin pohjan suoraan piirakkavuuassa. Netti on täynnä ohjeita, minä tein aika näppituntumalla, ja näköjään aika samalla tavalla kuin suurin osa resepteistä joihin törmäsin.

10 Digestive-keksiä
75 g voita
1 tlk (397 g) kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia
2 banaania
2 dl kermavaahtoa

Murskaa keksit muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä keksimurut vuokaan, lisää pohjan päälle kinuski. (Nykyään kaupoissa löytyy valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, mutta jos ei löydy, sen voi itse valmistaa keittämällä avaamatonta kondensoitua maitotölkkiä 3 tuntia kattilassa niin, että vesi peittää tölkin kokonaan.) Pilko banaani kinuskin päälle ja levitä päälle kermavaahto. Pilko toinen banaani kerman päälle, halutessasi voit raastaa suklaata tai ripotella vähän kaakaojauhetta koristeeksi. Hyvää, niin hyvää ja äkkimakeaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi nam. En ole pitkään aikaan tuota tehnytkään. Kiitos vinkistä!!!
Ex-naapuri

sauvajyvänen kirjoitti...

Se oli kyllä hyvää, oikein piti ihmetellä että miten niin en muka ole aikaisemmin tehnyt. Mutta hyvä että edes nyt ;)