perjantai 22. marraskuuta 2013

Makkarapasta

Kulinaarimurulan Jaana oli tehnyt Hurjan hyvää makkarapastaa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Hellassa & Herkussa, ostin muistin mukaan aineksia siihen ruokaan, eli sitä ihan parasta pastaa ja tomaattikastiketta. Kun menin seuraavan kerran H&H:un, ostin monta monta pussia pastaa ja monta monta purkkia tomaattikastiketta. Ensimmäisellä kerralla tehtyäni pastan koko perhe oli sitä mieltä että ihan mielettömän hyvää, että tässä on uusi ruokalaji meidän pikaisiin arkiruokiin. Toisella kerralla tein tupla-annoksen, edelleenkin töiden jälkeen pikaisesti, mutta vieraille tällä kertaa. 

Minä yksinkertaistin Jaanan ohjetta, ja tänään tein tupla-annoksen, mutta kirjaan tähän annoksen neljälle. Minulla oli hyvää virolaista makkaraa, mutta jokainen voi käyttää sellaista kuin haluaa. Tai vaikka pieniä lihapullia. Tai jauhelihaa. Tai kasviksia.

300-400 g hyvää linguine-pastaa (La Fabbrica Della Pasta di Gragnano)

öljyä
1 iso sipuli
n. 200 g makkaraa (tai enemmän)
180 g hyvää tomaattikastiketta (La Favorita Fish)
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 dl kermaa

parmesania

Keitä pasta reilussa suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Pilko makkara sekaan, anna lämmetä hyvin pannulla. Lisää tomaattikastike ja puolitetut tomaatit ja lorauta kermaa sekaan. Anna hautua pannulla kunnes pasta on kypsää. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa sekaisin. Ripottele päälle parmesania ja nauti. Herkullista pikaruokaa, todellakin.

Ei kommentteja: