2 kpl häränhäntää, n. 2 kg
voit/öljyä
suolaa, pippuria
3 sipulia
5 dl punaviiniä (ohjeessa 1 plo)
5 dl punaviiniä (ohjeessa 1 plo)
2 kanelitankoa
2 tähtianista
2 laakerinlehteä
n. 10 mustapippuria
1 appelsiinin kuori
½ l lihalientä (ohjeessa 1 l)
persiljaa
Leikkaa häränhäntäpalat irti toisistaan. Ruskista ne joka puolelta voissa/öljyssä vähä kerrallaan, ripottele suolaa ja pippuria päälle. Nosta ne odottamaan sivuun. Kuori ja viipaloi sipulit, ja paista niitä matalalla lämmöllä vartin verran kunnes ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Lisää lihat takaisin pataan sipuleiden päälle ja kaada viini pataan. Anna kiehua vähän aikaa, lisää kanelit, tähtianikset, pippurit, appelsiininkuoret ja sen verran lientä että liha juuri peittyy. Anna padan hautua hiljaisella lämmöllä kolmisen tuntia, tai laita se uuniin, 120 astetta.
Nosta lihat lautaselle. Nostele sipulit pois reikäkauhalla ja siivilöi liemi sen jälkeen kankaan läpi puhtaaseen pataan. Kuori rasvaa pois ja keitä lientä vähän/reilusti kasaan. Irroittele lihat luista ja lisää liemen joukkoon. Tarkista maku, ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa, lisää persilja (jos muistat) lautasella ruuan päälle. Padan voi syödä heti, tai jäähdyttää ja lämmittää uudelleen myöhemmin. Voi syödä vaikka perunamuusin, riisin tai nuudeleiden kanssa. Minä tein nyt selleri-perunamuusia ja kyllä oli hyvää!
Lihat ja liemi |
3 kommenttia:
Kerroin tästä jutustasi miehelle, joka sanoi: "Lähdetäänkö sinne syömään?"
Jäikö jämiä?
Hih, vähän jäi, mutta meni jo pakastimeen seuraavan keiton/padan pohjaksi.
Nam, kuullostaa todella herkulliselta! :)
Lähetä kommentti