Olen kokannut villisikaa aika monella tapaa ja nyt olikin vähän vaikea keksiä mitä siitä tekisi sunnuntain aterialle. Tällä kertaa lisuke oli jo tiedossa, joten se sitten vähän määräsi sen, miten villisika tuli valmistettua. Mies löysi muitakin hyviä reseptejä ja ideoita, eli seuraavalla kerralla ei tarvotse miettiä niin pitkään. Nyt tein omenaisen lihapadan ihmepadassa näin:
2 tl viherpippureita murskattuna
1 tl katajanmarjoja vähän murskattuna
½ tl savustetua Aji Cristal-rouhetta
1 tl katajanmarjoja vähän murskattuna
½ tl savustetua Aji Cristal-rouhetta
mustapippuria ja suolaa myllystä
voita
2 sipulia
2 omenaa
2 laakerinlehteä
pieni siivu inkivääriä
muutama varsi timjamia
1½ dl makeaa omenaviiniä
1 rkl siirappia
2½ dl villisikalientä tai vettä
Suolaa ja pippuroi liha reilusti, lisää myös katajanmarjat ja chili lihalle. Ruskista lihaan hyvä pinta valurautapadassa. Kuori ja pilko sipulit ja omenat lohkoiksi, laita pataan. Lisää mausteet joukkoon. Sekoita nesteet keskenään ja kaada pataan. Anna hautua joko uunissa 125 astetta tai hellalla niin että neste juuri ja juuri poreilee n. 4 tuntia.
Syötiin aurajuustoperunoiden ja balsamico-punajuurien kanssa. Pata oli hyvää ja maukasta, mutta ehkä sitä olisi voinut maustaa vähän reilummin. Myös lapset pitivät lihasta todella paljon. Lopusta lihasta ja liemestä on tarkoitus suurustaa kastike nopealle ruualle jollekin arkipäivälle.
3 kommenttia:
En ole ikinä tehnyt villisiasta mitään, siinä olisi yksi kokeilemisen aihe :) takuulla hyvää.
Meillä on pakasteessa joku villisian jalaka, tai emminä muista mikä potka vai kankku vai mikä lienee. Siitä pitäisi jotain saada aikaiseksi, siksipä suurella kiinnostuksella näitä sinun villisikareseptejäsi tutkailen :)
Sarppu, villisika on kyllä hyvää. Ja Kotiharmi, oikeastaan ihan sama mitä siitä tekee, kun kaikki on hyvää :)
Lähetä kommentti