torstai 31. tammikuuta 2013

Aurajuustoperunat


Tämä resepti löytyy Mysi Lahtisen kirjasta Makuasioita - Uudet kokkaukset (Otava 1993). Siitä lähtien kun tämä kirja muutti omaan kirjahyllyyni, tämä on ollut yksi merkityista ohjeista. Tein Aura-juustokiusauksen villisian kaveriksi sunnuntaiaterialle.

10 perunaa (käytin reilun kilon verran perunoita)
voita
150 g Aura-juustoa
2 dl kermaa
1½ dl vettä

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Paista suikaleita pannulla voissa useassa erässä, älä kuitenkaan ruskista niitä. Laita perunatikut kerroksittain murustetun Aura-juuston kanssa uunivuokaan. Kaada kerma päälle, huuhtele kermapurkki vedellä ja kaada sekin vuokaan. Laita kansi vuuan päälle ja paista 200 asteessa 45 minuuttia, sen jälkeen laske lämpö 150 asteeseen ja paista 30 minuuttia. Tämän jälkeen ota kansi pois ja paista vielä 30 minuuttia samassa lämmössä, minä nostin ihan lopussa lämmön yli 200 asteeseen muutamaksi hetkeksi..

Kuten Mysi toteaa, tämä on suussasulava ruoka. Se sopi hyvin sunnuntaiaterialle hyvässä seurassa.

Ei kommentteja: