torstai 17. tammikuuta 2013

Siemenet tilattu


Tällä viikolla saapuivat viimeisetkin tilaamani siemenet. Tällä kertaa pysyin turvallisissa lajikkeissa, sellaisissa joiden tiedän kasvavan savimaassa vähintään kohtuudella. Taas löytyy erilaisia porkkanoita, punajuuria, tilliä, 7 eri laatua lehtikaalia (muistaakseni), vähän kukkia ja sen sellaista = oikeasti aika paljon kaikkea. Uutena ajattelin kokeilla mustajuurta (joo, ei ole savimaan kasvi, odotukset tasan nollassa) ja tuollaisia hauskoja Yin Yang-papuja. Viime vuosista on jäljellä riittävästi kesäkurpitsoja, tomaatteja, chilejä ja yrttejä, niitä en tilannut nyt ollenkaan. Viime vuoden sateinen kesä palautti siinä mielessä maanpinnalle, että kovin suuria sato-odotuksia ei ole tälle vuodelle.

Tämän vuoden siementilauksista täytyy taas kerran todeta, että niin mielelläni kuin tilaankin siemeniä Suomesta, mietin että onko järkeä maksaa täysin samasta pussista selvästi kalliimpi hinta, hih, etenkin kun muualta tilattaessa kylkiäisedutkin ovat melkoiset, ainakin verrattuna nollaan.

Ja nyt avaudun sen verran, että minun kalenterini näyttää tammikuuta, jolloin SYDÄNTALVI on parhaimmillaan. Minulla ei ole kevät, eikä ole edes kevättä rinnassa. Nyt nautin talvesta, ja sitten vasta keväällä keväästä. Yritän laittaa silmät kiinni ja kädet korville kaikelle sille informaatiolle mikä väittää nyt olevan kevät.

ps. Se on hyvä kun kotona kannustetaan. Mies totesi että tämä on keskinkertainen blogi jossa on keskinkertaista huonommat kuvat, ja osti minulle uuden kameran. En pysty lupaamaan parempia kuvia, mutta ainakin mies yritti :) Tuo kuva on otettu yöllä ilman salamaa, ensimmäinen otos. Pitää vähän vielä harjoitella, mutta vanhalla kameralla ei olisi kuvaa saanut noissa olosuhteissa...

6 kommenttia:

mammukka kirjoitti...

Mä tilasin myös noita yin yang-papuja. Hauskan näköisiä. Luulen, että pysyn myös aika perus jutuissa tulevana kesänä. Tosin keväällä sitten aina vähän mopo karkaa... Mutta mitään muuta kummallista en ole tilannut. On paljon entisiä siemeniä jemmassa, sekä ostettuja, että kerättyjä, joten jos pysyttelisin niissä.

Nanna kirjoitti...

Onnea uudelle!

...eikös tämän blogin motto ookkin "keskinkertaisuuden ylistys"? Älä ny muutu liikaa, oot helmi meidän joukossa!

Jonna kirjoitti...

Mistä tilaat siemeniä?

Nautitaan talvesta, tämä lumi on ihanaa!
Ja miesten kannustus on aina tervetullutta ;-)

sauvajyvänen kirjoitti...

mammukka, minullakin oli paljon edellisvuosilta siemeniä, hyvä niin.

Nanna, naulankantaan. Mutta siis siihen keskinkertaisuuteen pitäisi pyrkiä myös kuvien suhteen, hih. Mutta muuttumisesta ei ole pelkoa, kuten näkyy, eli ole ihan rauhassa.

Jonna, olen useana vuonna tilannut Exotic Gardenilta, ja siellä tuntuu aina olevan jotain mitä ei helposti muualta löydy. Sitten tilasin myös Thompson&Morganilta, sieltä suurimman osan tänä vuonna, vähän aina vaihtelee mistä tilaan. Chilit tilaan nykyisin Fatalii Gourmetilta, mutta tänä vuonna en sitten tilannut chilejä ollenkaan.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tämä oli hyvä muistutus. Pitäisi varmaan kanssa laittaa siemenet tilaukseen. Olikohan muuten missään noissa sun luetteloista myynnissä vihreää shisoa?

Ja Nannan kanssa samaa mieltä!


sauvajyvänen kirjoitti...

En ainakaan nopealla etsimisellä nähnyt vihreää shisoa, punaista vaan.