Leivinliina ei ole stailausta, vaan käärin siihen leivät :) |
250 g vehnäjauhoja
250 g hiivaleipäjauhoja (minulla oli siis sämpyläjauhoseosta)
1½ tl hienoa merisuolaa
1 tl kuivahiivaa
315 ml lämmintä vettä
1 rkl öljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää vesi ja sekoita. Vaivaa taikinaa jauhoteuin käsin pöydällä 5-10 minuuttia (joo tuntuu pitkältä ajalta). Laita vähän öljyä puhtaaseen kulhoon (käytin kyllä samaa kulhoa koko ajan) ja pyöritä taikina niin, että se peittyy ohuesti kauttaaltaan öljyssä. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 1-2 h. Vaivaa taikina kohoamisen jälkeen uudelleen ja jaa se 12 osaan. Kauli jokaisesta ovaalin muotoinen ohut leipänen, korkeintaan 5 mm paksu. Anna kohota 15 minuuttia, paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kääri heti uunista ottamisen jälkeen puhtaaseen liinaan ja anna jäähtyä pyyhkeeseen käärittynä.
4 kommenttia:
Sisukkaasti leivoin viime perjantaina pitaleipiä mutta ainoastaan yksi leipänen muodosti ilmataskun uunissa, hö. Pitääpä kokeilla uudelleen :)
Minusta tärkeintä on se, että kaulii leivät riittävän ohueksi. Aina meinaa joku tai vähintään joku kulma jäädä liian paksuksi ja silloin ei tule ilmataskua. Ja kyllähän ne hyvin toimii vaikka ei ilmataskua olisikaan :)
Kiitos vinkistä! Tortilloja olen itsekin leiponut (ne ovat helppoja), mutta pitaleipiän en ole kokeillut. Näillä ohjeilla kuitenkin meinaan rohjeta :)
Kannattaa rohjeta, ovat sen verran hyviä :) ja helppoja.
Lähetä kommentti