Yhden etäpäivän lounas |
Tässä blogissa voidaan mennä peräkkäin ihan tavallisesta täydelliseen. Minun teki mieli ihan tavallista tattipiirakkaa, sellaista korkeaa, täyteläistä ja miedon makuista jossa pääasiassa maistuvat tatit. Tavallista tavoittelin, mutta siitä tulikin ihan täydellinen tattipiirakka. Käytin taas suosikkipohjaani ja tatit paistoin vanhanaikaisesti pannulla kuutiona sellaisiksi sopivan pehmeiksi. Jotenkin vaan kaikki osui täydellisesti kohdilleen.
150 g jauhoa
½ tl suolaa
60 g voita
60 ml vettä
Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sulata voi kattilassa, lisää vesi. Kun ne kiehuvat, kaada neste jauhojen joukkoon, sekoita haarukkavatkaimella ettet polta sormiasi. Anna taikinan jäähtyä ennen kuin alat kaulia sitä. Kauli taikinasta tasainen levy ja siirrä se vuokaan, minulla oli soikea korkea suht pieni vuoka.
n. 1 l pilkottuja tatteja
voita/öljyä
1 iso sipuli
suolaa, pippuria
100 g hyvää juustoa raasteena
2 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
Siisti ja pilko tatit. Paista niitä kuivalla pannulla niin, että nesteet haihtuvat. Lisää pannulle vähän rasvaa ja pilkottu sipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Paista sen verran, että sipulit pehmenevät.
Sekoita kulhossa juustoraaste, ranskankerma ja munat sekaisin keskenään. Minä käytin aika mietoa juustoa.
Levitä sieni-sipuliseos piirakkapohjalle. Kaada juustoseos päälle ja paista 200 asteessa 30 min. Anna vähän jäähtyä ja nauti salaatin kanssa. Etälounas täysi 💚
Näistä tateista osa päätyi piirakkaan |
4 kommenttia:
Ihanan näköinen piirakka, tuli heti nälkä.
Meillä tulee mustavahakkaita taas ihan järjetön määrä, joten eilen tehtiin niistä piirakka purjon ja yrttien kera.
Mä olen niin kade noista mustavahakkaista. Olen viisi löytänyt, ja niin haluaisin löytää enemmän. En tiedä missä vaiheessa niistä raatsisi tehdä jotain muuta kuin syödä sellaisenaan paistettuna, toivottavasti joskus pääsisin siihen.
Taikinassa ei nyt ollut suhteet kohdillaan, tulee aivan velli!
Korjaus: laitoin vahingossa vettä 600 ml :D
Lähetä kommentti