lauantai 10. joulukuuta 2016

Järkisärki-pasta


Sanon yleensä että meillä ei juurikaan syödä eineksiä. Ja että sen takia pitää keksiä muita tapoja, joiden avulla arkinen ruuanlaitto on tarvittaessa nopeaa mutta maukasta. Ja oikein kiireisiä päiviä varten on sitten savukala tai joku sellainen. Mutta tuo juurikaan tarkoittaa että kyllä meillä jotain valmistuotteita käytetään. Kuten esim. valmista tomaattikastiketta makkarapastaan (jota tehdään makkaran lisäksi myös vaikka hirven jauhelihasta). Ja nyt on toinen ihan lottovoiton veroinen tuote joka maistuu koko perheelle. 

Järkisärki, suosikkituote tältä vuodelta. Lasipurkissa hyvälaatuista ja -makuista kotimaista kalaa Päijänteeltä kastikkeessa. Miten yhteen lauseeseen mahtuukin niin monta tärkeää ja hienoa asiaa. Maku on hyvä, ei säilyketölkin murheita ja ennen kaikkea kala läheltä (ostaako joku vielä tonnikalaa?, jos ostaa niin eipä tarvi enää). Ja plussana vielä se, että järkisärki on hyvää ihan sellaisenaan, sopii myös pizzaan, salaattiin, leivälle ja oikeasti ihan mihin vaan. Ja kaikille maistuva päivällinen syntyy helppoakin helpommin:

vettä
pastaa
järkisärki-purkki

Keitä pasta sopivan kypsäksi. Valuta vesi pois ja sekoita järkisärki joukkoon. Jos haluat, voit vähän pilkkoa kalanpaloja haarukalla. Anna kalan vähän lämmetä ja nauti parmesanin kanssa. Lisäksi salaattia ja juurestikkuja ja hyvä ruoka on valmis, aikaa menee pastasta riippuen n. 10-15 minuuttia.

7 kommenttia:

Elina / Linnunlaulu kirjoitti...

Upeeta, että on tuollainen kalatuote! Ekaa kertaa kuulin. Siinä on todella järkeä! En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi särki on niin hirveän halveksittu kala. Onhan siinä ruotoja, mutta löytyyhän niitä konsteja ja isommista särjistä saa ihan hyvin fileetkin. Graavisärki on meillä tosi herkku. Vieraitten on useamman kerran ollut mahdottoman vaikea uskoa, että tarjolla ollut graavikala ei ole ollut siikaa vaan särkeä :=)

Mistä tuota järkisärkeä saa? Onko kuinka kallista?

sauvajyvänen kirjoitti...

Meilläkin oli lapsena joskus graavisärkeä. Olenkin jo unohtanut koko herkun.

Minä olen ostant järkisärjet Prismasta, luulisin että niitä on ihan tavallisissa kaupoissa. Löytyy sieltä missä on muitakin kalasäilykkeitä. Purkki maksaa vähän yli 5 € ainakin Prismasta, muusta en tiedä. En osaa verrata esim. tonnikalan hintaan, kun en ole vuosikausiin sitä ostanut, mutta joka tapauksessa ihan kohtuullinen hinta minusta.

Elina / Linnunlaulu kirjoitti...

Täytyykin tutkia säilykehyllyä ensi kerralla kun menen kauppaan. Kiitos!

Ulla kirjoitti...

Järkisärki on niin hyvää, että oli pakko laittaa kiitosviesti herkun tuottajille :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, kyllä tämä taitaa olla tämän vuoden vuoden tuote!

Elina/Linnunlaulu kirjoitti...

Käväisin Citymarketissa, mutta järkisärkeä en löytänyt. Täytyy suunnistaa joskus Prismaan etsimään.

sauvajyvänen kirjoitti...

No höh, toivottavasti vielä löydät sitä jostain.