Omenasinappi, inkivääri-fenkoli-sinappi ja chili-sinappi |
Satuin näkemään muutama viikko sitten Strömsössä vanhan pätkän, jossa Paul teki sinappeja. Näyttivät niin hyviltä että päätin kokeilla tänä vuonna. Löysin reseptit Strömsön sivuilta, tosin ohjeet olivat aika ylimalkaisia ainakin minun mielestä. Mutta yhdessä ohjelman kanssa luulisin päässeeni lähelle sitä mitä pitikin olla. Tein omenasinapin kaksinkertaisena, Paulin sinapin yksinkertaisena. Loppujen lopuksi minusta Paulin sinappi oli parempaa, se on aivan uskomattoman hyvää. Käytin omenasinappiin makeuttamatonta omenasosetta, lisäsin hunajaa saadakseni makeutta lisää. Jos teen uudestaan omenasinappia, käytän sokerista omenasosetta.
Tein myös miehelle chilisinappia pitkästä aikaa, toivottavasti on tulisuus kohdallaan. Se on tehty suunnilleen samalla tapaa kuin olen tehnyt ennenkin.
Paulin omenasinappi
120 g sinapinsiemeniä, sekä keltaisia että mustia
2 dl vettä
6 rkl omenasosetta
2 dl omenaviinietikkaa
6 tl hunajaa
4 rkl öljyä
1tl suolaa
Keitä sinapinsiemiä vedessä kunnes ovat pehmeitä ja vesi imeytynyt niihin. Minulla meni ehkä viitisen minuuttia aikaa. Hienonna tehosekoittimessa. Lisää omenasose, etikka ja hunaja ja jatka hienontamista. Tarkista suola ja notkista öljyllä. Kaada steriloituun purkkiin.
Paulin sinappi
1 dl keltaisia sinapinsiemeniä
½ dl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
1 rkl etikkaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl inkiväärin mehua
Jauha siemenet jauheeksi, minä tein sen morttelissa aika rouheasti. Paahda fenkolinsiemenet pannulla ja jauha myös fenkolinsiemenet morttelissa, sekoita sinappijauheeseen. Raasta inkivääri ja purista siitä mehu talteen. Sekoita kuuma vesi, etikka, sokeri ja inkiväärimehu keskenään, anna sokerin sulaa ja sekoita neste sinappijauheeseen. Sekoita hyvin ja purkita. Tästä tuli heti uusi lempisinappi.
Chilisinappi
2 dl sinappijauhetta
2 tl Aji Cristal rouhetta
2 tl yteensä Aji Cristalia, Aji Fantasya, Naga Morichia ja muita cilejä
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl hunajaa
pieni muna
2 rkl etikkaa
2 rkl jaloviinaa
Sekoita sinappijauhe, chilit ja sokeri kattilassa, lisää kerma hyvin sekoittaen. Lisää hunaja ja muna ja keitä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä. Kun seos on sopivan sakeaa, ota kattila hellalta ja lisää etikka ja jaloviina, sekoita hyvin. Kaada sinappi desinfioituihin purkkeihin. Tämä on niin hyvää joka kerta.
2 kommenttia:
Sinapinteko on vielä kokonaan kokematta :) Yksi sinappihaave kylläkin on. Olen jo monta vuotta suunnitellut, että teen kesällä juhannussinappia, johon tulee villiyrttejä, siis villiyrttisinappia, mutta aina sitten, kun se kesä tulee, unohdan. Jouluisin, kun näen näitä sinapintekokuvia, teen päätöksen yrttisestä juhannussinapista, mutta ei ole siis sinappimuisti vielä koskaan kesään asti toiminut.
Ihana idea tuo juhannussinappi. Sinun pitää laittaa kalenteriin muistutus.
Lähetä kommentti