perjantai 23. joulukuuta 2016

Aatonaaton kalapöytä 2016


Lauantai on huonoin mahdollinen päivä jouluaatolle. Kun on perjantaihin saakka töissä ja takana rankka viikko, niin jouluvalmistelut ovat vähän mitä ovat. Pakko myöntää että sotkuiseen kotiin tullessa perinteinen joulumieli otti hetkeksi vallan. Sitten vaan nopea tavaroiden siistiminen, imurointi ja lattioiden pesu, sellaisella sopivalla fiiliksellä että tulosta syntyi tehokkaasti.

Perinteiseen tapaan syötiin tänään kaloja. Tänä vuonna mentiin hyvin yksinkertaisella kalapöydällä, ei mitään ylimääräistä. Graavikalat laitoin keskiviikkona, savukalat ostin kaupasta. Lohitahnalla täytetyt ruiskupit ovat kuopuksen herkkua, ja suurin (ainoa) toive tälle joululle, esikoinen valmisti ne samalla kun minä laitoin kaloja pöytään. Tarjolla oli:

Kylmäsavulohi
Lämminsavulohi
Graavilohi
Inkivääri-lime-chili-siika
Gin-katajanmarja-siika
Lohitahnalla täytetyt ruiskupit
Mäti, sipuli, smetana
Suolakeksit
Keltainen rosolli
Perunarieska ja mallasleipä Kanniston leipomosta

Minusta ei löydy menneiden sukupolvien turnauskestävyyttä. Olen menossa nukkumaan jahka saan laitettua kinkun uuniin. Rusinasopan keitin, mutta rosolli ja lanttulaatikko jäävät huomiselle. Enkä jaksanut leipoakaan mitään. Aamulla aloitetaan sitten pullan leipomisella, riisipuuron keittämisellä ja koristelemalla koti. 

2 kommenttia:

elina/linnunlaulu kirjoitti...

Ihana kalapöytä! Vesi tuli kielelle! Ihan paljon sitä turnauskestävyyttäkin, kun siivouksetkin vielä siinä sujui suit sait :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, sellainen tunnin viikkosiivous ;) Riitti täksi jouluksi.