maanantai 12. joulukuuta 2016

Janssoninkiusaus juureksilla


Puoli kiloa kasviksia päivässä on helppo juttu kesällä ja syksyllä, silloin asiaa ei tarvitse edes miettiä. Helppoa se on talvellakin, mutta ainakin minun on alkutalvesta mietittävä asiaa, joka vuosi. Helppo tapa lisätä talvikasvisten käyttöä on korvata osa tavallisen ruuan raaka-aineista kasviksilla. Yksi tälläinen helppo ruoka on janssoninkiusaus. Sanoisin jopa että näin tulee parempaa kuin pelkällä perunalla. 

4 perunaa (400 g kuorittuna)
100 g juuriselleriä kuorittuna
150 g palsternakkaa kuorittuna
2 sipulia (150 g kuorittuna)
2 valkosipulin kynttä
1 prk hyviä anjovis-fileitä
2 dl kermaa
1 dl maitoa

Kuori perunat ja muut kasvikset. Leikkaa ne suikaleiksi tai käytä leikkuria. Sekoita suikaleet ja laita ne uunivuokaan. Lisää kala liemineen, sekoita vähän. Kaada päälle purkki kermaa, huuhtele purkki maidolla ja kaada sekin sekaan. Paista 225 asteessa 60 minuuttia, anna vetäytyä hetki.

6 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tämähän tuli kuin tilauksesta: kaapissa on puolikas juuriselleriä ja mietinkin, mitä siitä tekisi.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joko kokeilit? Tämä oli kyllä iloinen yllätys itsellekin, että kuinka hyvää siitä tulikin.

Elina/Linnunlaulu kirjoitti...

Juurekset ovat todellakin parhaita talven kasviksia! Kiva resepti! Tätä varmaan kokeilen. Kellarissa on sekä palsternakkoja että juuriselleriä, niin ja pottuja. Kiitos´!

sauvajyvänen kirjoitti...

Eipä kestä, tämä oli niin hyvää että hyvä jos muutkin kokeilevat.

elina/linnunlaulu kirjoitti...

Tänään tein tätä janssoninkiusausta juureksilla. Oli tosi herkullista! Ja ihan ehdottomasti parempaa kuin pelkistä perunoista tehty. Sellaista en kylläkään ole koskaan itse tehnyt, maistanut vain muiden tekemää. Enpä juuri koskaan tee ruokaa pelkistä perunoista, joten ei ole tullut edes mieleeni tehdä janssoninkiusausta. Mutta nyt sinun ansiostasi tämäkin herkku saadaan meidän ruokapöytään tällä uudella juureksisella tavalla. Kiitos! Meiltä ehtivät jo juurisellerit loppua, niin korvasin ne maa-artisokilla. Ja siis nekin sopivat erinomaisesti.

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi miten kiva kuulla että tykkäsit :)