sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Neljä kirjaa jouluun - toinen


Minulla joulun kirjoihin kuuluu Mysi Lahtisen Joulu. Välillä luen kirjan kannesta kanteen, välillä katson sieltä jonkun reseptin. Minä suosittelen ihan jokaiselle kirjan lukemista riippumatta siitä, kuinka jouluihmiseksi itsensä kokee. Se, joka ei välitä joulusta tai ei muuten jaksa joulua jonakin vuonna, voi lopettaa lukemisen esipuheen viimeisiin lauseisiin jossa Mysi lupaa, että jos joulu ei kiinnosta, sen voi jättää väliin ja vaikka makoilla sohvalla unohtaen joulun tulon.

Meille muille siinä on kiva katsaus joulun historiaan, joulutapojen taustoihin ja sen sellaiseen. Löytyy hyviä vinkkejä kuinka hoitaa joulupuuhat hermostumatta tai stressaamatta, saattaa jopa löytää intoa joihinkin hommiin. Esim. hopeat olen kiillottanut hymyssä suin sen jälkeen kun luin ensimmäistä kertaa Mysin kuvailun puuhasta. En tietenkään oikeasti ole niitä joka vuosi jaksanut jouluksi kiillottaa (kts. ed. kappale), mutta silloin kun olen sen tehnyt, on se ollut pelkästään kivaa ja jouluista. Ja ajatus siitä, että jouluun valmistautuminen alkaa jo elokuisessa sienimetsässä, se se vasta ihana onkin.

Mysin lanttlaatikko on syrjäyttänyt lapsuuden lanttulaatikon ohjeen jo aikaa sitten. Kaikkea muutakin hyvää kirjasta löytyy, tänä vuonna ajattelin tehdä pitkästä aikaa enemmän kaloja kirjan ohjeilla. Muistan toki edelleen että hyvä joulumieli on tärkein, kaikkea tehdään juuri sen verran kuin huvittaa, ei yhtään enempää.

4 kommenttia:

Aromia Elämään kirjoitti...

Hellou ! Blogissani olisi sinulle tunnustus :-) Ehtisitkö poikkeamaan blogissani ?
Ja hyvää Itsenäisyyspäivää !

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos :) Ja hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!

Elina / Linnunlaulu kirjoitti...

Olen vuorenvarma, että on ihana kirja! Saakohan tuota enää mistään, mutta kirjastosta voisi tietty lainata ihan vaan lukemisenkin ja katsomisen nautinnoksi.

sauvajyvänen kirjoitti...

En ole varma löytyykö vielä kaupoista, mutta kirjastosta varmastikin. Ja netin kautta voi yrittää löytää myöskin, antikvariaatit myyvät vanhoja kirjoja.