tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivä 2016

Upeat kukat floristimestari Pirjo Koppi

Tämän itsenäisyyspäivän juhla-ateria syötiin jo pari päivää sitten kun koko perhe oli paikalla. Herkuttelimme kauriin ja hirven sisäfileellä, kaurisliemestä tehdyllä kastikkeella, Jamien perunoilla ja uunijuureksilla. Jälkiruokana oli hillakiisseliä ja hyvää vaniljajäätelöä. Kauriin sisäfile oli yksi hienoimman makuisista lihoista mitä olen koskaan syönyt. Paistoin ne kokonaisena muutaman minuutin puoleltaan. Minulle sopivaa, muille piti vielä vähän jatkaa paistamista.

Tämän päivän juhliminen on jäänyt vähän vähiin, sen verran jäi viikonlopun hommia tekemättä flunssan takia. Nyt piti siivota aamupäivällä, sen jälkeen aika kului keittiössä arkiruokatalkoissa (jep, matkalle lähdössä taas) ja jäljellä on vielä vähän rästitöitäkin. Juhlavalla mielellä kuitenkin ollaan, kuopuksen muutaman vuoden takaisten sanoja lainaten: "Toivottavasti Suomi ei kuole koskaan".

Juhlavaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja: