torstai 20. elokuuta 2015

Puutarhurin ruokaisa savulohisalaatti


Eilen tuli savustettua kalaa pitkästäpitkästä aikaa. Kauppahalli24:stä tilaamani lohi olikin vähän isompi kuin ajattelin, eli siitä sai ruuan tällekin päivälle, siitä huolimatta että savustettu lohi maistuu kaikille hyvin. Tein tänään itselleni ruokaisan salaatin ennen lähtöäni kauppakeskukseen jossa ei ole kunnon ruokapaikkoja (ja jossa kuluikin koko päivä ja ilta). 

Olin hakenut palstalta pienen kesäkurpitsan (Firenzen Lungo), todella hyvää salaattiperunaa (Pink fir Apple), sipulia ja kurkun. Näistä tein salaatin johon lisäsin lohta ja kuivattuja kapriksia. En tiedä saako kuivattuja kapriksia muualta kuin Hellasta&Herkusta, mutta ne voi hyvin korvata tavallisilla kapriksilla tai jättää kokonaan poiskin. Hyvä salaatti, piti nälän poissa pitkään ja ennen kaikkea maistui kesältä.

Minulla ei ole ohjeessa mitään määriä, kunhan vaan laitoin aineita kulhoon.

savulohta 
keitettyjä perunoita
sipulia
pieni kesäkurpitsa
kurkkua

öljyä
balsamicoa
fariinisokeria
suolaa

kuivattuja kapriksia (jos on)

Perkaa kalasta ruodot pois. Pilko kulhoon keitettyä perunaa, lisää silputtua sipulia sekä viipaloitua kesäkurpitsaa ja kurkkua, lisää myös kala. Sekoita vähän öljyä, etikkaa, sokeria ja suolaa keskenään, kaada salaatin sekaan ja sekoita. Lisää kuivattuja kapriksia vähän mausteeksi ja syö heti.

Tämä oli tälläinen perussalaatti, jonka juju tulee vähän tavallista paremman makuisista kesäkurpitsasta, perunasta ja kurkusta. Ja itse savustetusta kalasta. Ja kuivatuista kapriksista. Sellainen olo, että arkisalaatti on sitten hyvää kun se on hyvää.

Ei kommentteja: