lauantai 8. elokuuta 2015

Paahdettu kyyhkyliemi

Uuniin menossa
Sen jälkeen kun olin irrottanut fileet rangoista (ja tehnyt lihapullat ja syönyt ja huilannut), tein luista hyvän kyyhkyliemen. Tällä kertaa tein tumman kyyhkyliemen, eli paahdoin lihat ja kasvikset uunissa ennen keittämistä. Liemestä tuli lihaisa, kasviksia oli lähinnä antamaan vain vähän makua.

Kyyhkyliemi on yksi lempiliemistäni, siitä saa ihan loistavaa risottoa ja oikeastaan mitä vaan keittoa (no joo, makkarakeittoa en ole tehnyt, enkä kalakeittoa, kyyhkyliemeen). Tein liemen samalla tapaa kuin yleensäkin, eli laitoin sekaan mitä sattui olemaan. Tällä kertaa pippureita ja suolaa lukuunottamatta kaikki oli omalta maalta, aina ei näin omavaraista lientä olekaan.

8 kyyhkyn rankaa (tai mikä määrä onkaan, vähempikin riittää)
1 sipuli
1 pikkuvarsi selleriä
2-3 porkkanaa (oli vielä aika pieniä)
1 pieni palsternakka (kun isoja ei vielä ollut)

10 katajanmarjaa
5 mustapippuria
4 valkopippuria
pienen pieni laakerinlehti
vettä

Laita rangat uunivuokaan, pilko kasvikset joukkoon ja paahda uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Siirrä rangat ja kasvikset kattilaan, lisää mausteet sekä vettä niin että kaikki peittyy. Keitä hiljalleen parisen tuntia, siivilöi liemi ja käytä se heti, tai pakasta tarvittaessa. Kypsä liha kannattaa irrottaa luista, ja käyttää jossain salaatissa, keitossa, kastikkeessa tai vaikka munakkaassa. Sitä ei tule paljoa, mutta antaa kuitenkin hyvän maun mihin tahansa ruokaan.

Ei kommentteja: