sunnuntai 9. elokuuta 2015

Mökki elokuussa


Sattui se hieno päivä tähänkin kesään, lapsetkin sanoivat että tälläisiä kesäpäivien kuuluisi olla. Uimista tuntitolkulla, vesikin jo 20 astetta, ulkoleikkejä, hyvää ruokaa, lettuja mustikoiden kanssa iltapalaksi ja sen sellaista. Minulla marjanpoimimista, perkaamista, kasvimaan kitkemistä ja ruuanlaittoa metsän ja kasvimaan antimista. Taidan olla samaa mieltä lasten kanssa. Yläkuvassa on muuten se näkymä, jota katselen tiskatessa tai vaikka lettuja paistaessa.


Marjojakin on taas yhden totaalisen välivuoden jälkeen. Tänä viikonloppuna keskityin metsämarjoihin, vaikka viinimarjatkin alkaisivat olla kypsiä. Mustikkaa sain poimittua yhteensä 12 litraa, eli saman verran kuin viime viikonloppuna. Kuopus oli ensimmäistä kertaa mustikassa, hyvin jaksoi, saaliina ehkä n. 1 dl mustikkaa. Pääasia että oli mukavaa, eväät riitti ja seura oli hyvää. Minä sain samalla reissulla kolme litraa, tänään sitten poimin melkein ämpärillisen pyörämatkan päästä mökistä (instagramista löytyy siitä kuva). Vadelmiakin sain poimittua reilu kolme litraa, niistä suunnilleen puolet saunan takaa. Melkoista lähivillimarjaa. Sienilenkin heitin, mutta saaliina oli vain vähän kantarelleja ja yksi tatin palanen. Mustikkametsästä löysin pari kantarellia lisää, mutta toistaiseksi sienivuosi ei ole kovinkaan kummoinen täällä päin.


Kasvimaa voi hyvin, huomaa että sitä on lannoitettu reilusti. Sellerit ovat puolimetrisiä, perunanvarret metrisiä. Porkkana, punajuuri ja sipuli ovat jo hyvin syötävän kokoisia, näkyvät kuvassa. Tämän päivän ruualle keitin kelta-, raita- ja punajuuria, olisi voinut keittää enemmänkin. Lisänä oli sipulin kanssa paistettuja sieniä (tatin palanen, 1 lampaankääpä ja reilusti kantarelleja), grillattuja perunoita ja reilusti porkkanoita. Olin pessyt keltaiset, valkoiset, oranssit ja violetit porkkanat naatteineen, ja laitoin ne pöytään sellaisenaan. Hienon näköistä, ja kaikille maistui juuri nostetut porkkanat hyvin. Kaikki kasvikset oli vielä sellaisia harvennuskasviksia, mutta silti hyvän kokoisia. Hyvä sato saadaan mökiltä, todellakin.

Ei kommentteja: