tiistai 29. heinäkuuta 2014

Lehtikaalia aasialaisittain


Laiskottelu keittiössä jatkuu (kuten helteetkin, edellenkään ei sadetta) joten sulatin pakastimesta yhden perheannoksen nyhtökanaa ja keitin riisiä lisukkeeksi. Halusin lisäksi lehtikaalia sellaisella tavalla, joka sopisi hyvin kanan hapanimelään makumaailmaan. Lisukkeesta tuli todella onnistunut, se täydensi kanan makua loistavasti. Luulin että tuosta annoksesta olisi riittänyt kahdelle aikuiselle, mutta eipä ollut, kun kerran söin itse kaiken. Eli jos teet lisuketta useammalle, suurenna annosta reilusti.

vähän öljyä
1 sipuli (keskikokoinen)
pari kourallista lehtikaalia

1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
1 tl limemehua

Laita aavistus öljyä pannulle ja kuullota sipulia niin että se pehmenee vähän. Lisää pilkottu lehtikaali ja jatka kuullottamista ihan pieni hetki. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada pannulle. Sekoita niin, että sipulit ja kaalit ovat kauttaaltaan marinadin peitossa. Syö heti ja nauti todella hyvästä lehtikaalista..

5 kommenttia:

annekatariina kirjoitti...

Sain lehtikaalikasvustoni uudelleen kasvuun, kun noudatin blogissasi kirjoittamiasi ohjeita. Kiitos niistä. Tätä ruokaakin täytyy kokeilla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi miten mukava kuulla! Kiva jos kokemuksistani on ollut hyötyä. Lehtikaalista saa niin paljon kaikkea hyvää syötävää, että aina on hyvä mieli kun sato onnistuu.

Kikka kirjoitti...

Huomenta!
Kiitos lehtikaalin käyttövinkeistä. Ihan uusi tuttavuus mulle, kun sain isäni tutulta valtavan määrän tuota herkkua. Kokeilin ensimmäisenä sipsejä, lapsetkin tykkäsi. Nyt on tälle kesälle ostamani kasvikuivuri kuivattanut valtavan määrän talvella käytettäväksi tarkoitettua lehtikaalijauhetta. Lisää kuulema tulee ja seuraavaksi kokeilen tehdä siitä oikeeta ruokaa.

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Tätä teen! Olen kyllä aiemminkin tehnyt lehtikaalista lämpimiä lisukkeita, mutten itämaisin vivahtein. Pitää vinkata kaverille, että tsekkaa blogistasi lehtikaalireseptit ja kasvatukset - olet oikea lehtikaalivelho :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kikka, kiva kuulla, että sait lehtikaalia paljon. Kuivattu lehtikaali tuntuu talven piristäjältä, niin hyvää makua sillä saa moniin ruokiin ja smoothieihin.

Kotiharmi, suosittelen! Ja kiitos kauniista ja hauskoista sanoista :)