maanantai 7. heinäkuuta 2014

Villimpää nyhtöpossua osa 2 - cokista ja kirsikkaa

Kuvasta puuttuu cole slaw, hodarisämpylät sekä liha revittynä soosissa

Tein nyt toisenlaisen version revittyä villisikaa kuin viimeksi. Käytin tällä kertaa liemenä cokista ja lisäsin siihen chilien ja sipulien lisäksi kirsikoita antamaan makua. Tällä kertaa liha syötiin hodarisämpylöiden ja cole slaw:n kanssa mökkireissulla, mutta kuvat sieltä jäi ottamatta.

1 villisiankinkku (n.3-4 kg)
1 rkl merisuolaa 
pippuria myllystä
1 rkl kuivattua ja jauhettua Aji Fantasya
2 tl savustettua, kuivattua ja jauhettua Aji Cristalia
8 pikkusipulia
1 l kirsikoita, kivet poistettu
1 prk chipotle-chiliä adobados-soosissa
1 l Coca-colaa

2 rkl fariinisokeria

Mausta liha haluamallasi tavalla, minä käytin nyt omia kuivattuja ja savustettuja chilejä. Laita liha uunivuokaan, pilko sipulit mukaan, lisää myös kirsikat. Lisää 1 prk chipotle-chiliä lihan päälle ja kaada lopuksi cokis vuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja paista 150 asteessa n. 7-8 tuntia, minä paistoin lihan yön yli, meni ehkä vähän enemmän aikaa. Käännä liha ainakin kerran, suunnilleen puolessa välissä paistamista (jos heräät).

Revi liha haarukoilla lautasella, siivilöi liemi ja ota chilit, kirsikat ja sipulit talteen. Murskaa ne haarukalla ja sekoita seosta lihan joukkoon, minä en käyttänyt kaikkea. Minä otin suunnilleen puolet liemestä kattilaan (loput jäähdytin, kuorin rasvan ja pakastin) ja lisäsin 2 rkl fariiniskeria sekaan. Keitin lientä reilusti kasaan ja kaadoin lihojen joukkoon. Pakastin suunnilleen puolet lihasta kuivana, eli jos käytät kaiken lihan, käytä myös kaikki liemi.

Pakkaa liha liemineen astiaan ja suuntaa mökille. Siirrä liha grillialustalle, sellaiselle foliolle jossa on vähän reikiä pohjassa ja lämmitä liha uudestaan grillissä. Täytä lihalla hodarisämpylöitä, lisää haluttaessa kaalisalaattia (cole slaw, ei pähkinöitä) ja/tai lehtikaalisalaattia. Olin leiponut hodari-sämpylät aamulla Jenni Häyrisen Katukeittö-kirjan ohjeen mukaan. Resepti oli ihan ok, tosin se 20 minuuttia tosiaan oli hikistä vaivaamista. En ole varma menikö minulla liikaa jauhoja, vai pitääkö taikinan olla niin "kovaa". Kokeilen ehkä vielä toisen kerran vähän pienemmällä jauhomäärällä. Kokonaisuus kuitenkin oli ihan ok, lihassa oli miellyttävä "takapotku", se ei ollut tavalliseen makuun liian tulista, mutta maukasta kuitenkin.

Ei kommentteja: