maanantai 28. heinäkuuta 2014

Fregola-pastaa ja härkäpapua


Ostin Hellasta&Herkusta jo jonkun aikaa sitten Fregola-pastaa, tuosta postauksesta voi lukea lisää vinkkejä kuinka käyttää tätä herkullista pastaa. Minä aloitin ruuan tekemisen kävelemällä palstalle, keräämällä aineet nopeaan vihannesliemeen ja reilusti härkäpapuja. Jatkoin valmistamalla nopean vihannesliemen, irroittamalla pavut paloistaan ja sen jälkeen kaikki kävikin vauhdilla. Tämä annos on yhdelle, näyttää kuvassa ehkä aavistuksen aneemisemmalta kuin miltä maistui (no todellakin!).

n. 100 g tuoreita härkäpapuja ryöpättynä
öljyä/voita
1 dl Fregola-pastaa
2½-3 dl hyvää vihanneslientä
parmesaania raastettuna 
suolaa, pippuria

Keitä härkäpapuja minuutti pari, huuhtele heti kylmällä vedellä jotta kypsyminen lakkaa. Jos pavut ovat vielä pieniä, niitä ei tarvitse irroittaa kuoristaan. Laita kattilaan vähän öljyä ja/tai voita. Kaada pasta kattilaan, pyöräytä vähän rasvassa, ja kaada kuumaa lientä päälle n. ½-1 dl kerrallaan. Kun melkein kaikki neste on imeytynyt pastaan, lisää härkäpavut ja juusto, sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla. Syö heti.

Tämä oli todella hyvä ruoka, hyvin yksinkertainen, mutta niin hyvää ja maukasta. Tuo annos oli sopiva yhdelle, alkupalana olisi hyvin riittänyt kahdelle. Fregola-pastaa taitaa löytyä jatkossakin kaapistani, siitä saisi aivan ihanaa tarjottavaa vieraillekin.

Ei kommentteja: