sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

T-luupihvi - grillattua hirvenvasaa

Aina kun ajattelen T-luupihviä, näen mielessäni Lucky Luken ja Piikkilankoja preerialla. Hirven vasasta ei kuitenkaan saa samanlaisia T-luupihvejä mitä ne karjankasvattajat söivät, etenkin kun sisäfileet otetaan muuten talteen. Minulla oli pakastimessa eripaksuisia ja kokoisia T-luupihvejä 4 kpl, yhteensä 950 g, jotka ajattelin grillata eilisen auringon innoittamana. Pakastimessa on myös vielä jokunen iso Porterhouse steak, niihin palaan myöhemmin (ehkä).

Niin se kasvukauden ensimmäinen aurinkoinen päivä oli ja meni, ja tämä aamu valkeni harmaana ja sateisena. Koko päivän on satanut ja tuullut kovaa. Tuuli kävi niin, että heitti kaikki vedet grillin päälle, siinä kastui niin grilli, ruoka kuin grillaajakin. Grillasin kuitenkin urhoollisesti pihvit, lampaanjauhelihapihvit ja muutaman tomaatin. Kun kerran aurinko katosi, taioin sen pöytään: lihojen lisäksi pöydässä oli Katukeittiön naan-leipää, cole-slawta (ilman pähkinöitä), tomaatti-sipuli-basilika-oliiviöljy-salaattia (samat aineet kuin tuolla, ei leipää) ja salaattia palstan antimista+tomaattia+kurkkua.

En muistaakseni ole ennen grillannut vasan T-luupihvejä, tai mitään muitakaan. Halusin valmistaa lihan ihan yksinkertaisesesti, ja hainkin rohkaisua loistavasta Ripaus Tryffeliä -blogista, siellä T-luupihvit grillattiin juuri sillä tavalla kuin halusinkin tehdä ne.

T-luupihvi(t)
suolaa
pippuria
kuuma grilli

Suolaa ja pippuroi huoneenlämpöiset pihvit. Laita lihat kuumaan grilliin ja ota hyvä pinta kummallekin puolelle. Minä grillasin pihvejä muutaman minuutin puoleltaan, ohuemmat ehtivät suunnilleen kypsiksi siinä ajassa, paksuin jäi kunnolla mediumiksi (minulle olisi vähempikin grillausaika riittänyt). Kääri lihat folioon ja anna lämmön tasaantua vartin verran. Syötiin salaattien kanssa, lapset söivät lähinnä jauhelihapihvejä ja naan-leipää.

5 kommenttia:

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Meilläkin herkuteltiin tänään t-luupihveillä (vasikka), minulle tulee niistä aina mieleen amerikkalaiset elokuvat :D

Merja kirjoitti...

On teillä ollut herkkupihvit, hirveä grillissä! Kivaa, että ohje toimi!

Toivotaan, että aurinko alkaa nyt paistamaan kasvimaalle ja grillin suuntaan!!

sauvajyvänen kirjoitti...

anne, huomasin joo twitterissä, hauska miten aina samat ideat tuntuvat tulevan moneen paikkaan yhtä aikaa :)

Merja, teillä on aina toimivat lihareseptit, se on nykyään luottoblogi josta tsekkaan ensimmäisenä jos jotain ennen tekemätöntä aion tehdä :)

Merja kirjoitti...

Oi kiitos, onpa ihanaa saada tälläistä palautetta! Etenkin kun se tulee ansioituneelta kanssabloggaajalta, jonka ohjeita itse arvostan suuresti!

sauvajyvänen kirjoitti...

Merja, kiitos itsellesi :)